изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:14 EEST
КОНКУРС „УЧИЛИЩЕТО–ТРАДИЦИИ И МОДЕРНОСТ“ ОБЯВИХА В ТЕРВЕЛ    
ОбразованиеВъзпитаници на училищата на територията на община Тервел ще имат възможността да си изявят в конкурса "Училището-традиции и модерност", съобщиха от кметството. Той предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и интерес към традициите и новите модерни политики в областта на образованието в България, област Добрич и община Тервел.

Конкурсът цели да провокира творческите търсения на децата и младите хора и насочи вниманието им към проблемите на съвременното образование, изследователските умения за издирване на стари факти и активизират възможностите за съхраняване на традициите в областта на образованието, тяхната приложимост и обогатяване в съвременните условия, както и предизвикателствата, пред които е поставено българското училище, да провокира ново гражданско съзнание и чувство за толерантност към идеалите на миналото и амбициите на предходници и радетели за образована българска нация.

Помощните теми са „От килийно към светско образование в България“, „История на образованието в гр. Тервел“, „Учителят Йордан Йовков“, „От богатството на народното творчество към информационните технологии в училище“. Право на участие имат учениците от II до ХII клас от училищните и извънучилищните звена. Участието е индивидуално. Класирането ще бъде в 3 възрастови групи: от II до IV клас; от V до VIII клас и от IХ до ХII клас.

Според регламента участниците ще мерят сили за I и II възрастова група в разделите рисунка, стихотворение и разказ. В трета възрастова група ще се представят с мултимедийна презентация и есе. Конкурсът е явен, творбите се изпращат до 12 ноември. Конкурсните творби не подлежат на връщане с цел публикуване, презентиране и популяризиране на конкурса. Протоколите от работата на журито ще бъдат публикувани на сайта на СОУ „Й. Йовков“.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 19 ноември. НДТ

 


Сходни връзки

КОНКУРС „УЧИЛИЩЕТО–ТРАДИЦИИ И МОДЕРНОСТ“ ОБЯВИХА В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди