изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:09 EEST
Стойчев и Казийски за рекорден четвърти път на световния връх!    
Спорт Българското участие в историята на световния волейбол отново беше записано със златни букви! Трентино Диатек (Тренто) спечели за четвърти рекорден път първенството на планетата в Доха, Катар. А както знаем, треньор на отбора е Радостин Стойчев. Негов капитан е Матей Казийски, а сред резервите днес беше и Николай Учиков. За Радо и Матей това е четвърто злато от шампионата, докато за Ники е първо.

И не на последно място съперник във финала беше бразилският Сада Крузейро. Симпатичен отбор, който обаче трябваше да усети италианската машина за 3:0 (25:18, 25:15, 29:27), въпреки че в последната част се бори със зъби и нокти, за да остане в срещата.

Великолепният Матей Казийски беляза отличната си игра със 17 точки. Много силно се представи и Ян Стокър, който приключи със същия актив. Учиков и Джанкомо Синтини единствени не записаха и минута за Трентино. За бразилците най-резултатен беше Уолъс де Соуса с 12 точки.

Двубоят започна с видимо превъзходство на италианския гранд. Много бързо беше натрупана преднина от точки. Към края на първия гейм обаче сякаш момчетата на Радо Стойчев се поотпуснаха. Това позволи на бразилците да съкратят разликата до четири точки - 18:22. Нищо фрапиращо, а освен това Крузейро не успя да отбележи повече, защото частта беше затворена при 25:18 в полза на БГ Тренто.

До първото техническо прекъсване на втория гейм италианците успяваха да поддържат разлика от 1-2 точки, а паузата дойде при 8:5 с ас на Матей Казийски. Превъзходството на Трентино продължаваше да се засилва. Показателно за това беше резултатът при втората техническата пауза - 16:8, която дойде с мощна атака на Казийски през центъра за 11-ата му точка в мача.

На интересен момент станаха свидетели зрителите в залата и пред екрана. При 16:9 либерото Андреа Бари пое лошо топката, която Османи Хуанторена се опита все пак да спечели. Кубинецът прескочи рекламното табло и се приземи право върху масата на статистиците на Крузейро, загуби равновесие и падна лошо на земята. Секунди по-късно той поиска смяна и на игрището влезе Емануеле Бирарели.

Въпреки неприятни инцидент БГ Тренто контролираше събитията. Малко след това Хуанторена се завърна в игра, а след бомбен сервис на великолепния Казийски и последвала атака с негово участие през центъра резултатът стана 23:13. Нов снаряд на капитана доближи италианския гранд до затваряне на гейма - 24:13. Това обаче се забави за кратко, за да дойде ред на Ян Стокър да закове топката в земята за 25:15.

В третата част хората вече станаха свидетели на финал. Резултатът се движеше точка за точка. Дали това се дължеше на леко отпускане в редиците на Трентино или Крузейро започна да играе по-стабилно не беше от значение. Имаше емоции, напрежение и драма. А дори Сада Крузейро съумя да поведе с 18:17. След кратка размяна на водачеството от страна и на двата отбора и и няколко сет-бола за бразилците БГ Тренто успя да затвори третата част с 29:27, а с нея и мача за 3:0 и за четвърта световна титла.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Стойчев и Казийски за рекорден четвърти път на световния връх! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди