изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:59 EEST
Скандал хвърли сянка над тържествата за освобождението на Кърджали    
ПолитикаПразненствата за освобождението на Кърджали са пред провал, след като ДПС в последния момент отказа да подкрепи номинацията на генерал Васил Делов за почетен гражданин. Генералът е командвал войските, освободили Източните Родопи на 21 октомври 1912 година. Неговата номинация е издигната от инициативен комитет, в който участват политици и общественици.

ДПС представи подписка с имената на 320 души, според които все още има незараснали рани от Балканската война. Те предлагат тази година да няма "почетни граждани”, за да бъде празникът обединяващ за всички жители.

От БСП и ГЕРБ обявиха, че ще бойкотират тържествата, ако отпадне кандидатурата на генерал Делов. В разпространена декларация общинският съвет на БСП и групата съветници заявяват, че подмяната на историческите факти при освобождението на Кърджали е израз на дълбоко неуважение към българската история. Според тях поведението на ДПС е опит за изкуствено създаване на конфронтация с цел избори и показва най-ниска политическа култура за сметка на кърджалийската общественост.

Председателите на партийните групи общински съветници в Кърджали проведоха извънредно заседание при председателя на местния парламент Раиф Мустафа. Лидерите на ГЕРБ Илия Илиев и на БСП Милко Багдасаров бяха категорични, че ще отстояват докрай позициите си и че ако въпросната точка отпадне от дневния ред, хората им ще бойкотират сесията. Заседанието завърши без резултат. Приета бе само идеята градската градина да носи името на освободителя на Кърджали.

Скандалът съвпада с първото посещение на президента Росен Плевнелиев в Кърджали, който тази вечер трябва да участва в зарята за 100-годишнината от Балканската война.

http://bnr.bg

 


Сходни връзки

Скандал хвърли сянка над тържествата за освобождението на Кърджали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди