изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:16 EEST
ИНТЕРАКТИВЕН КАБИНЕТ ОТВОРИ ВРАТИ В БИБЛИОТЕКАТА    
КултураИнтерактивен кабинет отвори врати в регионална библиотека "Дора Габе" вчера - в навечерието на днешния Ден на благотворителността. Новата придобивка е възможна благодарение на спомоществователството на Ротари клуб в Добрич. Тази година работим по два проекта, разказа за НДТ президентът на Ротари клуб Нейчо Нейчев. Първият е дарението на 90 портрета на велики българи, направено в хуманитарна гимназия "Свети свети Кирил и Методий".

Вторият е интерактивният кабинет в библиотеката. "Освежихме помещението, поставихме нов ламинат, интерактивна дъска, която е уникална и единствена в Добрич - обясни Нейчев. - Кабинетът разполага с последен вариант iPod. Има възможност на дъската да работят едновременно четири деца с четири различни по цветове писалки". Идеята е кабинетът да се ползва от учениците в Добрич, каза президентът на Ротари клуб.

Директорът на библиотеката Пенка Христова благодари на Ротари клуб за спомоществователския жест. По думите й новата придобивка ще даде възможност на учители и ученици да разширят своите познания и да се изграждат като модерни личности. Приветствие отправи и кметът на Добрич Детелина Николова. "Благодаря, че с този жест подкрепяте възможностите за развитие на нашите деца", каза тя.

По време на официалното откриване Нейчо Нейчев представи и конкурс, организиран от Ротари клуб. Той ще е в две направления - природо-математическо и хуманитарно. Очаква се награждаването да е през март следващата година. НДТ

 

 


Сходни връзки

ИНТЕРАКТИВЕН КАБИНЕТ ОТВОРИ ВРАТИ В БИБЛИОТЕКАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди