изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:07 EEST
Сърбия ни ПРЕЦАКА! /ВИДЕО/    
Новини

Дълги години страната ни залагаше големи надежди на Дунав мост 2. В изграждането му бяха вложени огромни средства, възлизащи на стойност 2.250 милиона евро. От думите на кмета на Видин – Герго Гергов, изречени в ефира на Би Ти Ви стана ясно, че съоръжението е уникално за страната ни. Очакванията, че това съоръжение ще донесе сериозни приходи за страната ни, макар и косвени обаче бяха попарени.



Макар Гергов да се пошегува, че има вероятност Калафат да стане квартал на Видин, всъщност нещата далеч не са толкоз розови.

Оказва се, че Сърбия ни е прецакала, тъй като е открила подобно съоръжение малко преди нас. Макар и официално да се води, че страната ни е много по-добре от Сърбия, то нейната инфраструктура е много по-добра от нашата. Това означава, че те ще откраднат голяма част от предполагаемия автомобилен поток, който се очакваше да премине през Дунав мост 2.

Освен това според неофициална информация, таксата за преминаване през съоръжението ще е 6 евро на автомобил, без значение колко човека пътуват в него. Преминаването през моста, свързващ Сърбия и Румъния обаче е безплатно.

При все, че разстоянието между Видин и Калафат е около километър и половина, разликата в стандарта на живот е осезаема. Докато в Калафат средната работна заплата е 850 лева, то във Видин, тя е едва 450 лева.
http://pravda.bg



 


Сходни връзки

Сърбия ни ПРЕЦАКА! /ВИДЕО/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди