изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:32 EEST
Заека, обвинен за Мирослава, е изчезнал?    
Новини

Марио Любенов, обвиняем за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник, е изченал. Това съобщи лидерът на ДСБ Иван Костов, цитирайки регионални медии. Костов поиска вътрешният министър Цветан Цветанов да информира парламента дали това е така. Депутатите обаче отхвърлиха предложението.



Предложението си Костов даде по време на дебатите около доклада на временната комисия, която проучва действията на полицията по разследването на убийството.

Заека, който е единственият обвиняем за смъртта на момичето, е вменяем и може да отговаря за действията си обяви преди дни прокуратурата. Състоянието му е установено след назначена по делото съдебно-медицинска експертиза.

Мирослава Николова беше отвлечена на 7 ноември миналата година след тренировка по таекуондо в Перник. Трупът й бе открит през януари след самопризнания на Стойчо Стоев - Чочо, познат на семейството, който по-късно се самоуби. Преди това Чочо посочил като свой съучастник в отвличането на Мирослава Марио Любенов-Заека.

Депутатите настояват за повече координация и упражняване на текущ контрол от преки ръководни полицейски служители върху осъществяването на оперативно-издирвателни действия и първоначални процесуално-следствени действия. Това е записано в препоръките на доклада на временната комисия. Документът предстои да бъде приет. Препоръките в него се базират на още два случая – полицейско насилие над младеж в село Скравена и над семейство от Мировяне, както и случаят Бесаоолу, при който общинският съветник от ДПС е бил разследван за пране на пари и е опитал да окаже натиск и да корумпира държавни и общински органи.

Сред препоръките на комисията е и да се направи цялостен анализ и преглед на действащата законова и подзаконова уредба, регламентираща осъществяването на полицейски правомощия, с което да се избегне превишаване на правомощията.  Парламентът препоръчва да се извърши и анализ на цялостната дейност по обучението на служителите на МВР с полицейски правомощия
за регламентите при използването и употребата на физическа сила.

В доклада се иска и да се въведат промени в подзаконовите нормативни актове на МВР за провеждането на вторично психологическо изследване на служители, на които е наложено тежко дисциплинарно наказание за превишаване на правомощията при употреба на физическа сила.  В него се препоръчва и да се купят видео и звукозаписни технически устройства, с които да бъдат оборудвани служителите от групите за специализирани полицейски операции. http://www.bnews.bg
 


Сходни връзки

Заека, обвинен за Мирослава, е изчезнал? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди