изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:17 EEST
Контролираме с очи смартфони и таблети (видео)    
ЛюбопитноДатска компания се надява да сключи договори с големи производители на мобилни телефони и таблети, след като разработила софтуер, позволяващ на потребителите да контролират устройствата си чрез движението на очите си.

"Можете да го използвате за базов контрол като обръщане на следващата страница на електронна книга или за игри с очите си", заяви изпълнителният директор и съосновател на компанията The Eye Tribe Суне Алструп Йохансен, цитиран от АФП и БГНЕС.

Софтуерът използва инфрачервена светлина, отразена от зеницата на окото, която се записва от камерата на устройството и позволява на потребителите да плъзгат или да кликват на екраните си с очите си. Когато четете електронна книга и стигнете до края на страницата, благодарение на софтуерът ще може да обърне следващата страница, а ако отместите погледа си от екрана, той ще го изключи (подобна технология предлага и смартфонът Samsung Galaxy S III - бел. ред.).

Компанията The Eye Tribe била създадена от четирима студенти преди една година. Те получили финансиране в размер на 800 000 долара през август, за да разработят технологията. Компанията планира да предостави безплатно технологията и на други фирми, разработващи софтуер, в началото на идната година.

Алструп Йохансен заяви, че The Eye Tribe иска разработеният софтуер да бъде интегриран в хардуера на големите производители на таблети, така че потребителите да могат да купуват устройства със софтуера и след това да свалят приложения, работещи с технологията за контрол с очи.

Компанията цели да печели пари от таксите за лиценз от компании, произвеждащи хардуера или платформи като Apple, Samsung, Google и Microsoft.

"В момента, ако хората искат да използват софтуера, те се нуждаят от допълнително устройство, което да бъде добавено към настоящ смартфон или таблет, или от нов хардуер, който все още не е на пазара", заяви Йохансен.

Очаква се технологията да промени значително начина, по който потребителите играят на игри и използват приложения, посочи един от съоснователите на компанията Джон Паулин Хансен.
http://it.dir.bg

 


Сходни връзки

Контролираме с очи смартфони и таблети (видео) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди