изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:01 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 30.10.2012    
ВреметоПрез следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него в страната ще нахлуе студен въздух. Температурите ще са ниски, особено в Северна и по високите полета на Западна България, където максималните ще са едва 6°-11°. В останалата част от страната дневните температури също ще се понижат спрямо днес и ще са между 12° и 16°. Минимални температури - между 3° и 8°, в югоизточните райони до 10°-14°.
Балчик 29.01.2012 Снимка: Йоанна Дуковаchristmas babes 2010 03Добрич, 2.02.2010

Валежите ще продължат, през предстоящата нощ в Източна България ще са все още значителни. Утре от запад дъждът ще спира, облачността над западните райони още преди обяд ще се разкъсва и намалява. Облачно ще се задържи почти през целия ден над Източна България, но до вечерта и там валежите ще спрат, облачността също ще намалее. Над София ще има променлива облачност, по-често значителна през нощта и утре сутринта, когато с прекъсвания ще превалява дъжд. През деня вятърът от северозапад временно ще се усили, по-късно след обяд облачността ще намалее. Минимална температура - около 4°, максимална 9°-10°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

В планините ще застудее - дневната температура на 1200 метра ще достигне 5°-6°, на 2000 метра - ще остане под нулата - около минус 2°. В нощните часове и преди обяд валежите и там ще продължат, като над 1800 - 2000 метра ще преминават в сняг; по високите части на планините в Западна България ще се образува снежна покривка. През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до бурен. След обяд и облачността от запад ще се разкъса и намалее.

По Черноморието през нощта ще има значителни валежи, които утре през деня постепенно ще отслабнат, а до вечерта навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса. През нощта вятърът ще е временно от север, утре - вече от северозапад - умерен и силен; с него температурите, спрямо днес, ще се понижат значително. Максималните ще са от 9°-10° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето от 1 до 3 бала.

Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 30.10.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди