изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:15 EEST
ОПАЗВАНЕ НА АРХИТЕКТУРНОТО НАСЛЕДСТВО В „ДВОРЕЦА”    
КултураСтудентски практикум по опазване на архитектурното наследство се проведе през последната седмица в културен център „Двореца”. Там се проведоха практическите занятия на студентите по дисциплината Опазване на архитектурното наследство, съобщиха от „Двореца”.
Balchik/БалчикБалчик - ДворецаБалчик - Двореца

Румънски студенти от шести курс на Университета по архитектура в Букурещ „Йон Минку” са извършили архитектурно заснемане на три от ключовите сгради в Архитектурно-парков комплекс „Двореца” – вилите „Тихото гнездо”, „Принц Николай” и „Сюита”.

Работата е включвала подробно измерване на вътрешното разпределение на сградите и заснемане на фасадите. След теренните измервания, в рамките на около седмица след завръщането си в Румъния, студентите ще изработят дигитални чертежи и ще направят анализ на проблемите на историческите сгради. Ще бъдат положени усилия за издирване на оригиналните планове и чертежи на сградите от фонда на архива на кралското семейство и ще бъдат направени предложения за необходимостта и начина на извършване на реставрационни работи по сградите.

В ход са преговори с Университета по архитектура „Йон Минку” за участие на специалисти по опазване на културното наследство от Румъния в екипа за разработването на Плана за опазване и управление на Архитектурно-парковия комплекс „Двореца”. НДТ

 


Сходни връзки

ОПАЗВАНЕ НА АРХИТЕКТУРНОТО НАСЛЕДСТВО В „ДВОРЕЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди