изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 02:03 EEST
ДОНКА КЮПРИБАШИЕВА ВЛЕЗЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ    
ПолитикаНов общински съветник има в местния парламент в Добрич от вчера. Донка Добрева Кюприбашиева, избрана от листата на БСП, положи клетва да спазва Конституцията и да се води от интересите на гражданите на Добрич. Тя влиза на мястото на Михайил Стоев, който е подал заявление за прекратяване на пълномощията му по здравословни причини.

На заседанието си вчера общинските съветници дадоха съгласие във връзка с реализирането на проекти, финисирани със средства от Европейския съюз, за ползване на временен безлихвен заем от набирателната сметка на Община град Добрич в размер на 900 000 лв. Срокът за погасяване му е 25.12.2012 г. Бяха направени и изменения в “Наредбата за упражняване на правата върху общинската част от капитала на търговските дружества, гражданските дружества по Закона за задълженията и договорите и сдружения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел” във връзка с Констатативен протокол от Сметна палата. Включен е нов текст, според който, Общинският съвет дава право на управителите на фирми със 100% общинско участие, с предоставени за стопанисване и управление  и заведени в счетоводния баланс на дружествата жилища, да подписват договори за отдаване под наем на общински жилищен имот с наематели, след издаване на заповед за настаняване от Кмета на общината.

Дадено бе безвъзмездно право на ползване за общински имот в двора на ОУ „Хан Аспарух” по искане на РИОСВ – Варна, за монтиране на автоматична ицзмервателна станция за контрол на качеството на атмосферния въздух. Правото на ползване се дава на екоминистерството за срок от пет години.  Взето бе решение за отдаване под наем на помещения за лекарски и стоматологични кабинети в сградата на бившата Стоматологична поликлиника. Става въпрос за два кабинета с площ съответно 16 и 15,5кв. м и начална тръжна цена 136,96 лева и 132,68 лева на месец без ДДС. Освен това общинските съветници дадоха съгласие за отдаване под наем на помещение за кафе в Административната сграда на Центъра за защита на природата и животните. Помещението е с площ 35,10 кв. м и начална наемна цена от 232,92 лева наем месечно, без ДДС, а срокът на отдаване е пет години. 

Да се отдадат под наем чрез конкурс 12 общински места за поставяне на заслони за градския транспорт и преместваеми обекти. Решението бе взето по повод постъпило такова предложение от ръководството на „Булгартабак Трейдинг” АД.

На заседанието на местния парламент вчера бе извършена и актуализация на програмата за капиталови разходи на общината за 2012 г. Промените в раздела за собствени бюджетни средства са следствие от постигнати икономии при изпълнение на обектите, посочват от общината. Добавени бяха и нови годишни задачи, като „Авторски надзор по изграждане на водопровод и главен канализационен колектор по ул. „Поп Богомил”, закупуване и монтаж на „Машини, съоръжения и друго оборудване”, изработване на изменение на подробен устройствен план в ЖК "Русия" 3-4. При целевата субсидия промяната е свързана с реализираната икономия от изграждане на подход с прилежащи паркоместа в междублоково пространство по ул. „Захари Стоянов”  №1 в размер на 17 500 лева. Средствата се прехвърлят за дофинансиране на обект „Проектиране и изграждане на кръстовище за кръгово движение”. В програмата бяха включени и средствата, получени от граждани по „Извършване на СМР дейности по „Програма за реализация на благоустройствени обекти с участие на местното население”, в размер на 16 329 лева.

Общинските съветници определиха правомощията на представителя на общината в общото събрание на акционерите на "МБАЛ-Добрич" АД, което е насрочено за 5 ноември.

НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ДОНКА КЮПРИБАШИЕВА ВЛЕЗЕ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди