изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:15 EEST
НЕ ГЛАСУВАХА ПЛАН-СМЕТКАТА ЗА "ЧИСТОТА" В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ПолитикаСесия на Общинския съвет на община Добричка се проведе вчера. Заседанието започна с отказ на двамата съветници от ПП "Социалдемократи" Славка Петрова и Петър Желев да седнат на определените им места, тъй като се намирали крайно вдясно. Председателят на ОбС Петър Петров се оправда, че не е знаел, че ще има пренареждане на масите и столовете в залата и за това не свикал Председателски съвет. След заседание на Председателския съвет служители на администрацията подредиха столовете и масите според решението му и двамата съветници се включиха в работата на ОбС.

Председателят на ОбС Петър Петров оттегли двете си докладни, касаещи учредяване на сервитут на кабелна линия  в село Стожер за изграждане на подземен електропровод и промяна на предназначението на част от имот в селото за изграждане на път до депото за твърди битови отпадъци. Съветниците гласуваха  информация за търговското обслужване на населението от община Добричка и състоянието на услугите.

Повече от час продължиха дебатите по докладна записка на кмета Петко Петков относно приемане на план-сметката за дейност „Чистота" за 2013 г. и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2013 г. За първи път се предлага промилът за такса смет да е различен за отделните села. Стана ясно, че план-сметката за чистота е изготвена на базата на предложения от страна на кметовете и кметски наместници след проведени събрания в населените места. Зам.-кметът Дико Иванов призова общинските съветници да вземат решение до края на годината, тъй като имало опасност от началото на следващата да няма кой да извършва сметопочистването и сметоизвозването в населените места. В крайна сметка приемането на план-сметката за чистота бе отложено за следващото заседание - след като съветниците се запознаят с протоколите от проведените по селата събрания.  Взето бе решение собствениците на недвижими имоти в село Богдан да бъдат освободени от такса битови отпадъци.

ОбС на община Добричка не гласува отпускането на 10 630 лева от резерва за непредвидени неотложни ремонти за дофинансиране на делегирана държавна дейност „Общообразователни училища", село Смолница. Стана ясно, че има предписание на Регионалната здравна инспекция в Добрич за спешни ремонтни дейности в училището - по стените в някои класни стаи мазилката е олющена и замърсена, дограмата не е добре уплътнена, не могат да се затварят добре прозорците. Училището в Смолница обаче е спечелило европейски проект и по него в четири от стаите ще бъдат поставени ламинат, нови маси и столове. ОбС подкрепи докладна записка за разходване на средствата, получени от продажба и отдаване под наем на общински имоти на територията на кметство село Овчарово за 2011 година.

Сесията на местния парламент на община Добричка бе прекратена преждевременно, тъй като след 10-минутна почивка нямаше необходимия кворум. НДТ

 

 


Сходни връзки

НЕ ГЛАСУВАХА ПЛАН-СМЕТКАТА ЗА "ЧИСТОТА" В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди