изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-08-04 @ 23:43 EEST
ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВА ВТОРИЯТ ТРАНШ НА ПРОГРАМА „БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ”    
НовиниОт началото на следващата седмица стартира раздаването на храни от втория  транш на програма „Благотворителност” за 2012, а на някои места то може да започне още в края на тази седмица, съобщиха от държавен фонд „Земеделие”. То трябваше да започне на 24 октомври, а основна причина за забавянето е, че договорите за трите основни продукта – леща, олио и боб с фирмата - доставчик, която е спечелила процедурата по Закона за обществени поръчки, са били подписани много късно, поради обжалване на тръжните процедури пред Комисията за защита на конкуренцията.

На сроковете за доставка влияе и изискването на Българския червен кръст (БЧК) да раздаде наведнъж максималното количество от всички общо 15 хранителни продукти на нуждаещите се. Това е продиктувано и от съображения за оптимизиране на разходите, свързани със съхранението и раздаването на храните.

  Проверките на хранителните продукти и направените констатации от Българската агенция по безопасност на храните за наличието на негодни количества зрял фасул няма да повлияят на изпълнението на 2-ия благотворителен транш от програмата и раздаването на останалите продукти, уверяват от ДФ „Земеделие”.По разпореждане на земеделския министър Мирослав Найденов са направени проби на всички продукти, които се раздават по програмата. При доказани нарушения в изпълнението на договора, забавяне или негодни количества, фирмата доставчик ще заплати санкции на ДФЗ, които са в размер 2% от стойността на договора при първо нарушение и 5% за всяко следващо, подчерта изпълнителният директор на фонда Румен Порожанов. Ако фирмата приеме, че е доставила негодни количества, ще трябва да ги замени изцяло за своя сметка.

   При раздаването на продуктите при втория транш е предвидено нуждаещите се, които са определени от Агенцията за социално подпомагане, да получат по общо 57 килограма от договорените по програмата храни.

Тази година 7 561 нуждаещи от Добричка област могат да получат помощ, след като обхватът на кампанията бе разширен с три нови целеви групи. Досега на подпомагане подлежаха хората с помощи за отопление за изминалия отоплителен сезон; майки и осиновителки с деца до една година и семейства на деца с увреждания. От кампания 2012 в програмата са включени и семейства, които през предходната календарна година са получили помощ за учебни разходи за първокласници; лица, участвали в дейност „Личен асистент” по Националната програма „Асистенти на хора с увреждания”; както и тези, ползвали еднократна помощ за здравни, образователни, комунално-битови и други потребности.

НДТ

 


Сходни връзки

ОТ ПОНЕДЕЛНИК ЗАПОЧВА ВТОРИЯТ ТРАНШ НА ПРОГРАМА „БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди