изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:06 EEST
Пламна влак, пътници за Бургас стоят блокирани на гара Карлово    
Новини Над 300 пътници стоят блокирани от часове на гара Карлово в ускорения бърз влак „Чайка”. Те са заседнали там от около 18,30 часа. Според потърпевши още след излизането на влака от тунелите преди Карлово се е усетила миризма на изгоряло. Влакът намалил ход, но все пак успял да пристигне по разписание до балканския град.

Заради силната миризма били извикани спешно две пожарни, пише “Бесове.бг”. Според техническите лица имало опасност машината да се запали. При подобна ситуация локомотивът се сменя с друг и влакът продължава, но не и при сегашното положение на БДЖ. Оказало се, че на в Карлово, която е възлова гара, няма резервен локомотив. След дълги съвети и разговори един резервен все пак бил открит, но в Пловдив. Обаче пък се появил нов проблем. На гара Пловдив нямало дежурен екип машинисти, който да бъде ползван при екстремни ситуации. От ръководството на гарата започнали да издирват доброволци, които да закарат локомотива до Карлово. Към този момент доброволците вече са събрани, но се умува, ако тръгнат, как ще се върнат обратно в Пловдив, когато в тази посока има влак чак утре сутринта.

Оказва се, че БДЖ не само няма локомотиви (резервният е взет от пристигнал там пътнически влак), но няма машинисти, които да заместят при нужда друга бригада. Няма алтернативен транспорт – автобуси, когато по вина на превозвача пътниците не могат да продължат към крайната гара, нито пък стаи за нощувки, където да бъдат настанени нуждаещите се до сутринта. Във влака освен студенти и пътуващи за уикенда, има малки деца, бебета и болни хора, които са били на контролен преглед днес в софийски здравни заведения.
Железничари споделили с пътниците, че преди поредните драстични съкращения в БДЖ е имало дежурни екипи на повикване, но сега е трудно да намерят кого да повикат, защото машинистите са съкратени.
Няколко пъти пък следобедният влак за София от Бургас не може да тръгне навреме, защото чака да дойде композицията от София, която веднага потегля обратно. Тя тръгва често набързо с неизметени вагони и с порядъчно закъснение. По разписание експрес „Чайка” трябва да пристигне в Бургас тази вечер в 22,35, но до този момент влакът продължава да стои в Карлово, а дежурните на гарата умуват какво да направят.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Пламна влак, пътници за Бургас стоят блокирани на гара Карлово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди