изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:26 EEST
Сбъднахме доста мечти за година    
Интервюта Кметът на Каварна Цонко Цонев е сред най-успешните местни управници у нас. Той спечели новия си мандат на 30 октомври 2011 г. Точно година по-късно атрактивният градоначалник се отчете пред Дартс нюз за свършеното и разкри новите си идеи за бъдещето на рок столицата.


- Г-н Цонев, една година след избирането ви за кмет - каква е равносметката?
- Тази година беше доста плодотворна за Каварна. Спечелихме проект за ремонт на детската ясла, друг заедно със с. Българево по програмата за Развитие на селските региони за изграждане на паркови площи и тротоари, около 40% от него е завършен. Още един за ремонт на пречиствателната станция и канализацията, както и изграждане там, където все още няма, плюс асфалтиране. Заедно с още 8 общини сме подали проект за премахване на сметищата в цялата Добричка област и изграждане на депо за твърди битови отпадъци в Стожер. В Каварна няма да имаме вече сметище, то ще се рекултивира. Отделно спечелихме и проект за образование и ромска интеграция...
- За работата с ромите и ЕК ви призна...
- Да, дадоха ни награда от Еврокомисията и "Отворено общество"-Будапеща за най-добра цялостна работа по интеграция на малцинствата. Рекорден Джулай морнинг през 2012 г., миден и рибен фест, Каварна рок фест - всичко от културния ни календар мина много добре. Голф игрището пък вече е включило отпадните си води към нашата пречиствателна станция, което е супер за развитието на туризма в региона. Морската част на града е с напълно изградена инфраструктура. Сега готвим нови проекти.
- Какви?
- Единият е за облагородяване на пътя към морето. Другият е свързан с общината - ще имаме топла връзка между сградата на кметството и читалището. Реконструкция на покрива ще обедини двете сгради. Ще градим и рибарско пристанище. Пред приключване сме и на общия устройствен план и внасянето му в общинския съвет за одобрение. Усилена година, свършихме много работа, сбъдваме доста мечти.
Проблеми има все още със стиковането на работата с част от общинския съвет, но си пожелавам през втората година да разберат, че до следващите избори има много време и да се спрат всякакви упражнения на гърба на града.
- Какво предстои в Каварна, Нова година наближава?
- Идват "Аналгин”, Звезди от „Ахат”, хевиметъл групата от Германия Primal Fear. Купон ще е на Нова година. През май пък България ще е домакин на един от най-големите голф турнири в света Volvo World Match Play, който ще се проведе на уникалното голф игрище Тракийски скали (Thracian Cliffs) край Каварна. Елитът на голфа идва. Да не пропуснем и миналото наскоро Световно първенство по полумаратон, който също насочи всички погледи към Каварна.
- Сигурно очаквате големи приходи Volvo World Match Play?
- Не само приходи, очаква огромен интерес към Северното Черноморие. Още не можем да осъзнаем какво се е случило, толкова е хубаво. Подготвяме догодина и Фестивал на фойерверките - ще бъде за първи път у нас. Ще има три части - лазерно шоу, сценични фойерверки и огромни фойерверки изстреляни в небето. ДиДжей ще се грижи за музиката. През август ще е, в седмицата на морето.
В Камбоджа пък заливът Болата ще бъде включен официално сред най-красивите заливи в света. Ще бъдем там заедно с кмета на Аксаково. Точно след година - през октомври. Отчитаме успехът сега обаче, защото първият бг залив в престижния клуб вече е факт.
- Като говорим за успехи, кои свои колеги бихте класирали в топ 5 на кметовете?
- Личната ми класация е - Йорданка Фандъкова в София, Даниел Панов в Търново, Димитър Николов в Бургас, а от по-малките градове - Дилян Млъзев в Елена. Много добре се справят колегите, като гледам дейностите. Панов е кмет новатор, първи мандат е, но показа колко много неща могат да се случат в Търново за година.

Юлиана Ончева

http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

Сбъднахме доста мечти за година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди