изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:14 EEST
Великобритания забранява безплатното лечение на имигранти без работа    
По света Великобритания може да забрани на имигрантите от България и Румъния достъп до болниците от обществената система за здравеопазване, ако пристигат на Острова без работа, обяви вътрешният министър на страната Тереза Мей, цитирана от британския в. "Дейли Мейл".

Тя призна, че няма да могат да бъдат удължени ограниченията за пътуване за двете страни, които изтичат в края на идната година. Но заяви, че е решена да ограничи т. нар. привличащи фактори, заради които хиляди безработни имигранти пристигат във Великобритания. Източници на британското вътрешно министерство съобщиха, че властите обмислят да ограничат достъпа до ключови обществени услуги за имигрантите, които пристигат без работа, като здравеопазване, образование, жилища и социални помощи.

Подробно предложенията ще бъдат обявени догодина, но прилагането на евентуалните забрани ще се натъкне на трудности, отбелязва "Дейли Мейл". Вестникът припомня противоречивия закон "Предложение 187" в Калифорния, който забраняваше на имигранти без документи да използват обществени услуги. Законът беше приет през 1994 г., но пет години по-късно се стигна до отмяната му, след като беше обявен за противоконституционен.

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

"Ще проверявам как се контролира транзитът за Румъния и България в края на 2013 г.", заяви Мей в интервю за Би Би Си. "Ще проверявам т. нар. привличащи фактори, какво кара хората да идват във Великобритания", допълни министърката. Британските министри се опасяват, че масовият приток на имигранти от двете бивши комунистически страни може да провали вече и без това компрометираната цел за намаляване на нетния брой на имигрантите под 100 000 души до 2015 г.

Ограниченията бяха наложени за България и Румъния, за да се предотврати притока на имигранти, както стана няколко години по-рано с Полша, припомня изданието. Поради това за имигрантите от двете страни се изисква разрешително за работа и са въведени стриктни квоти колко имигранти могат да пристигнат за нискоквалифицирана работа. Само хора, живели във Великобритания в последната година, имат право на безплатно лечение в обществените болници, но разследване установило, че една трета от 133-те болници, предоставили информация, не са извършили проверки.

По-рано тази година разследване на сп. "Пълс" установи, че в последните три години здравните туристи са получили безплатно болнично лечение на стойност 40 милиона паунда. /  http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Великобритания забранява безплатното лечение на имигранти без работа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.49 секунди