изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:40 EEST
Коя е бъдещата първа дама на Китай?    
КитайКитайската певица Пън Лиян, която заради своите 25-годишни изяви на сцената е по-известна от своя съпруг Си Цзинпин, има всички качества да стане китайската Мишел Обама или Карла Бруни, пише британският в. „Индипендънт“. Си е готвен за поста на генерален секретар на ККП от открития преди седмица XVIII партиен конгрес, а през март се очаква да стане и държавен глава. Но докато за него се знае и говори малко, то 49-годишната му съпруга е звезда и извън пределите на страната.

Като участничка в ансамбъла за песни и танци на Народноосвободителната армия на Китай, тя пееше на новогодишните галаконцерти по централната телевизия от 1982 г. насам, а това е най-гледаното предаване в страната. Изведнъж спря да се показва през 2007 г., защото партията готвеше Си Цзинпин за вицепрезидент на Китай. Сега се очаква, че съпругата, която е посланик на добра воля на СЗО за болни от туберкулоза и СПИН, може да заеме и място в политиката до своя съпруг.

„Ако това беше на Запад, тя щеше да бъде първа дама в пълния смисъл на думата, защото притежава всички нужни качества – красота, публичност и обществено признание. За съжаление ние сме в Китай“, цитира в.“Вашингтон пост“ източник от китайското правителство.

В момента във върховете на властта има само една представителка на нежния пол – Лю Яндун, която е член на Политбюро, но не и на Постоянния му комитет.

Последната жена, която участваше активно в управлението на Китай, бе съпругата на Мао Цзедун Цзян Цин. Интересното е , че тя също като Пън се прославя благодарение на артистичната си натура. Преди да се запознае с Мао, тя е актриса в театъра и киното. След смъртта на съпруга й през 1976 г. Цзян е обвинена за престъпленията по време на "Културната революция" и като член на "Бандата на четиримата" е хвърлена в затвора. Малко след като е освободена през 1991 г. , се самоубива.  http://www.klassa.bg

 


Сходни връзки

Коя е бъдещата първа дама на Китай? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди