изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:36 EEST
ЙОВКОВА СЕДМИЦА В СЕЛО КРАСЕН    
Култура

На 21 ноември за пореден път учениците и учителите от ОУ ”Йордан Йовков” в генералтошевското село Красен ще отбележат своя патронен празник. Тази година се навършват 132 години от рождението на писателя. В тази връзка са и мероприятията, предвидени в Йовковата седмица.

Прогимназията в с. КрасенФилиповата кръчма в КрасенПрогимназията в Красен



Въпреки постоянната експозиция, учениците от начален етап с желание изготвиха табла, свързани с живота и творчеството на Йордан Йовков. Те са поставени във фоайето на училището. В този кът на Йовков е и палтото на Серафим, върху което са закачени ученически отговори на въпроса ”Какво добро съм направил?” Ученическото дърво пък ще събере мозайка от мнения и предложения ”Какво харесвам в моето училище и какво искам да се промени”. В друго дърво от пъстри детски ръчички от гланцови блокчета са събрани благопожеланията на децата към приятели и близки.

Йовковите разкази оживяха в рисунки, направени в часовете по изобразително изкуство. Особено впечатление със своята зрялост и прецизност правят рисунките на Сашо Тодоров, ученик от VІ клас.

Учениците ще посетят музейната сбирка в село Красен, както и училището-музей, в което е работил Йордан Йовков. За тях ще бъде прожектиран и филмът ”Албена” по едноименния разказ. По време на следобедните занятия учениците от прогимназиален етап ежедневно се запознават с разказите на Йордан Йовков, с неговия живот и творчество. По този начин възпитателите стимулират четенето у своите възпитаници. Придобитите знания по темата ще бъдат демонстрирани във викторина, организирана от Общински детски център в Генерал Тошево между възпитаниците на училищата в Красен и Спасово.

 Изявите ще бъдат разнообразени и с подвижни игри за малките ученици, а големите ще участват във волейболна среща от училищния турнир ”Бялата лястовица”.

 Поетично-музикалната програма, поднасянето на цветя пред паметника на Йордан Йовков в училището и в центъра на селото ще се състоят на 21 ноември. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЙОВКОВА СЕДМИЦА В СЕЛО КРАСЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.78 секунди