изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:07 EEST
ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА НОВА НАРЕДБА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД    
НовиниПублично обсъждане на нова Наредба за осигуряване на обществения ред и за опазване на общинската собственост и околната среда обяви община Добрич на сайта си. Мотив за внасянето й е необходимостта от осъвременяване на текстове в нея.

С наредбата се забранява викане, пеене, свирене, ползване на озвучителни уредби, апарати и системи, извършване на строителни, производствени и ремонтни дейности в жилищните сгради и в непосредствена близост до тях, както и употреба на пиротехнически изделия, за времето от 22 до 7 часа, а в почивни и празнични дни - и от 14 до 16 ч. Освен това е забранено използването на музикални инструменти и озвучителна апаратура по улиците на града и междублоковите пространства извън определените за това места, като ресторанти, заведения, по повод сватбени тържества, както и ползването на звукови сигнали на моторни превозни средства при тях. Не се позволява посещение на обществени заведения и ползване на обществения градски транспорт в явно нетрезво състояние, както и консумиране на спиртни напитки, вино и бира, извън обекти за обществено хранене. Забранява се още спане по пейки или на земята в паркове, градини, ЖП гари, автогари и други обществени места. Глобата при тези нарушения може да е от 100 до 500 лева. С наредбата се забранява й просията, като санкцията при неспазване е от 20 до 100 лева.

Забранява се продажбата, внасянето и употребата на алкохол в учебни, възпитателни, здравни и лечебни заведения, в общежитията, в открити или закрити спортни съоръжения, на открити обществени места и публични мероприятия. Според наредбата, кметът със заповед може да ограничи работното време на обектите за срок от три до шест месеца в следните случаи при наличие на две или повече жалби от граждани за наднормени нива на шум в рамките на една година, както и при системни нарушения на обществения ред и спокойствието на гражданите в рамките на работното време по мотивирано искане на органите на Първо РУП Добрич.

При провеждане на спортни, културни, политически, синдикални, религиозни и развлекателни  мероприятия на стадиони, в спортни зали и закрити обществени места се забранява внасянето на всякакви предмети като боксове, вериги, стъклени бутилки, метални и дървени предмети и други подобни, които при употреба биха застрашили живота и здравето на присъстващите, както и влизането и пребиваването на лица в явно нетрезво състояние или под въздействието на упойващи вещества. От 100 до 300 лева е санкцията за събиране на парични средства и продажба на вещи по домовете и в административни сгради.

Наредбата регламентира и опазването на общинската собственост и инфраструктурата, като, например, за повреждането или унищожаването на пътни знаци или указателни табели за противопожарни хидранти, глобата е от 100 до 500 лева. Санкция от 1000 до 3000 лева е предвидена за повреждане или унищожаване на тротоарни настилки, съоръжения по улиците и площадите, декоративни пешеходни плочници или детски площадки. Регламентирани са и мерки за опазване на околната среда. Срокът за приемане на мнения и предложения е 25 ноември. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЯВИХА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА НОВА НАРЕДБА ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди