изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:12 EEST
КОИ СА ТРИМАТА ДОБРУДЖАНЦИ, КОИТО ИЗВЕРГ ИЗГОРИ ЖИВИ В КЪЩА-МУЗЕЙ В СОЗОПОЛ    
Новини

Трима жители на Добричка област загинаха при пожар в Созопол. Сигнал за горяща дървена къща по ул. "Тюлен" в Стария град е получен в четвъртък вечерта около 23.40 часа, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Веднага към мястото са изпратени полицейски автопатрули и четири пожарни автомобила. Пламъците са потушени около 3.30 часа в петък. Изпепелен бил вторият етаж на дървената постройка. Там са открити телата на трима души - две жени на 51 и 81 години и 77-годишен мъж. Огнеборците предотвратили разпространяването на пламъците върху съседни сгради. От пламъците успял да се спаси 39-годишният Георги Георгиев. Именно той подал сигнал в полицията, след като усетил миризма на нафта от входната врата на сградата, когато вече огънят е започнал да се разпростира към втория етаж. 



Загиналите са Диана Великова от Балчик и родителите й Златка и Трифон Моневи от Красен, съобщи за НДТ кметът на Добрич Детелина Николова. Тя направила собствено разследване след като първоначално бе съобщено, че жертвите са добричлии. Георги Георгиев пък е родом от каварненското село Божурец, но от няколко години има постоянна адсресна регистрация в Созопол. Георги и Диана, която има двама синове - в Балчик и Чехия, живеели на семейни начала. Разговарях и тримата си колеги - кметът на Каварна Цонко Цонев, на Балчик Николай Ангелов и на Генерал Тошево Димитър Михайлов, каза още Николова.   

Георги, Диана и родителите й живеели в къщата под наем, били изрядни платци. Георги стопанисва таверна "Аполон" в Созопол. Никога не са съобщавали за проблеми с местните жители.

Къщата е собственост на дружеството "Дарик имоти България" АД. Преди време е имало опит за палеж на същата сграда, разказа пред Дарик радио изпълнителният директор Денислав Йонов. "Преди две години имаше опит да се запали входната врата. Тогава пожарът, за щастие, не се разгоря, къщата беше необитаема. Подадохме жалба в полицията, но преписката беше прекратена поради липса на извършител", допълни Йонов.

Собственикът на "Дарик имоти България" АД и изпълнителен директор на Дарик радио Радосвет Радев предполага, че палежът е умишлен. Радев смята, че палежът на къщи в Созопол вече е някаква нова мания, нещо като паленето на коли в София преди време. Той е категоричен, че къщата ще бъде възстановена в предишния си вид. Има съмнения за умишлен палеж и ако това е така, то трябва да търсим извършителите, обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Още една къща на метри от изгорялата в стария Созопол е била запалена преди дни. В началото на месеца е пламнала къща на ул. Рибарска". При гасенето на огъня е помагал оцелелият при последния пожар Георги Георгиев. Тогава той чул реплика "Не бързайте, че следващите сте вие", разказаха очевидци, пожелали анонимност. Освен това в района е правен опит за палеж и на трета постройка.

Кметът на Балчик Николай Ангелов е разпоредил да се окаже съдействие за транспортирането на труповете, когато това бъде възможно, съобщи Балчик инфо. НДТ

СЕМЕЙСТВО ОТ ДОБРИЧ ИЗГОРЯ ЖИВО В СОЗОПОЛ, КЪЩАТА БИЛА УМИШЛЕНО ЗАПАЛЕНА /ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ ПО СЛУЧАЯ ТУК/

 


Сходни връзки

КОИ СА ТРИМАТА ДОБРУДЖАНЦИ, КОИТО ИЗВЕРГ ИЗГОРИ ЖИВИ В КЪЩА-МУЗЕЙ В СОЗОПОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди