изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:39 EEST
Арестуваният племенник на Кристалина Георгиева вече е на свобода    
НовиниЗадържаният през юли т.г. служител от отдел “Антитерор” на ГДБОП – 28-годишният Виктор Кинов, вече е на свобода, научи човек на “ШОУ” от самия него. Засега синът на покойния писател /и бивш културен аташе във Варшава/ Васил Кинов, отказва всякакви коментари, подчертавайки, че той сам ще се свърже с нашата медия, когато му дойде времето да говори.


По бащина линия Кинов се пада роднина /макар и не кръвен/ на еврокомисарката Кристалина Георгиева. Нейният съпруг инж. Петър Георгиев е брат на бащата на командоса. Васил и Петър Кинови са от троянското село Орешака и слуховете носят, че са рода с “о бозе почившия” патриарх Максим. Който пък, от своя страна, се родеел с Милко Балев и бил наложен за глава на БПЦ по личното настояване на приближен №1 на Тато.

Майка на държания няколко месеца зад решетките бопаджия е известната столична шаманка /и бивша журналистка/ Жасмина Димитрова, по-известна с логото “маг Вая” /да не се бърка с варненската й “колежка” “маг Вана”, която пък е сестра на ромския тартор от Костинброд Христо Върбанов – Ицо Папата/. Наскоро екстрасенската призна само пред “ШОУ”, че след арестуването на сина й я блъска кола на улицата. Дали това е отмъщение, или случаен инцидент, родителката на антимафиота не пожела да уточни.
Преди да влезе в структурите на ГДБОП, Кинов е работил като учител. По думите на близкия приятел на баща му - Николай Колев – Босия, е завършил ВИФ в Полша. Обичал да сменя колите и се радвал на завидно за заплатата си благосъстояние. Босия твърди още, че младият мъж бил назначен в службата с протекциите на Виктор Вълков, който бил съпруг на първата жена на Васил Кинов – стюардесата Искра. Бившият външен министър и член на кръга “Монтерей” обаче е разведен с нея и отрече да е поддържал контакти с Кинови.

Друга “важна клечка”, опънала чадър над Виктор Кинов, бил и ректорът на Висшия колеж по библиотекознание и комуникационни технологии /и високопоставен масон/ Стоян Денчев, ексковчежник на “Мултигруп”. Той е дългогодишен авер с родителя на командоса и се говори, че уредил Виктор с магистратура в подопечното си учебно заведение, а сестра му – с докторантура.


ВЕРСИИТЕ ЗА АРЕСТА – ОТ ГЕЙКОМПРОМАТ НА ШЕФ ДО РЕКЕТ НА НАБЕДЕНА БИЗНЕСДАМА

Още през лятото на т.г. репортер на “ШОУ” направи собствено разследване на заплетения случай и изказа подозрения, че бизнесдамата Мариана Стойчева, уж рекетирана от групата настоящи и бивши бопаджии, като нищо може да приключи с размяна на местата.

Припомняме, че Софийският апелативен съд постанови мярка за неотклонение на служителите на ГДБОП Виктор Кинов и Борис Събев, на пенсионирания в същата дирекция Георги Сучев и на криминално проявения Георги Воденичаров. Четиримата бяха арестувани при специализирана акция на МВР. Обвиниха ги в опит за подкуп и изнудване на бизнесдамата Мариана Стойчева. Според обвинението Виктор Кинов и Борис Събев поискали от Стойчева апартамент в Слънчев бряг или равностойността му в пари.
Те се явили при нея като служебни лица, а разследването стартирало след междуфирмен конфликт между проектант и подизпълнител. Стойчева била шефка на рекетираната фирма. Тя подала жалбата си в ГДБОП чрез... Георги Воденичаров /?!/ Разработката пък била разпределена на бопаджиите Кинов и Събев. Двамата командоси започнали да се срещат с бизнесдамата, като й обещали помощ в замяна на имот в Слънчев бряг. Те не знаели обаче, че на последната си среща със Стойчева ще бъдат арестувани. Тогава у пенсионера Сучев са открити 12 500 лв. Той обаче твърди, че това е заем, който трябвало да върне на Мариана.
Мариана Стойчева отдавна се занимавала със строителен бизнес, разкриват запознати. Въпросният хотел, който става обект на разследването, се намира в курорта Слънчев бряг и се казва “Бумеранг”. Всъщност го държало “елитно ченге”, което много обичало да парадира с връзки и възможности. Комбинативната бизнесдама нямала пари да го довърши /към днешна дата хотелът вече е завършен/, а междувременно изчерпила всичките си ресурси за заеми от страна на приятели.

По сведения на очевидци Стойчева е била близка приятелка с арестувания Георги Воденичаров от почти четвърт век. Според “видоизменената” версия той й дал на доверие пари в заем – огромна 6-цифрена сума, както се твърди. Напоследък я притискал да му ги върне, но тя му отказала с мотива, че има проблеми със строежа на хотела в Слънчев бряг. Накрая му предложила, че ако й помогне да си върне пари от фирмата, която й била длъжник, щяла хем да му върне част от заема, хем да успее да довърши хотела. Обещала да даде на “посредниците”, които й намери, щедра комисиона за услугата. Най-вероятно Георги Воденичаров се е обърнал за помощ към пенсионера от ГДБОП Георги Сучев. Логично е да се предположи, че намерените в него 12 500 лв. де факто са били комисионата от получената сума. Мъжът употребил пред следствените думата “заем”, защото очевидно не знаел как да представи сложната схема с “рекета”.

Въпросът е защо в такъв случай бизнесдамата хем си прибира парите, хем се обажда в ГДБОП да се жалва, че я рекетират? Според тази версия така е искала да осуети връщането на борча си към Воденичаров.

Според втора версия Виктор Кинов се опитал да “защити честта” на своя колежка – млада и чаровна рускиня, която била заплашвана с уволнение от шеф в ГДБОП. Красивата антимафиотка обаче отървала “увото” и сега работела в ДАНС, докато “защитникът” й отгърмя зад решетките.

Клюката носи още, че Кинов притежавал флашки с гей компромати, от които можел да изпищи бопаджийски началник. Той “обичал да прави любов” с едпополовите си партньори , “без да си сваля униформата”.

Има и четвърта версия. И тя гласи, че синът на маг Вая бил накиснат за отмъщение, защото разкрил схема за подслушване и записване на елитните клиенти във фитнеса на петзвезден столичен хотел. Шеф от ГДБОП посещавал “на добри начала” ВИП-фитнеса, без да плаща и стотинка. Управителят му обаче се подплашил от ситуацията с “бръмбарите” и записите и скоропостижно офейкал в чужбина, научи “ШОУ”.

Ивайло ФЛОРОВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Арестуваният племенник на Кристалина Георгиева вече е на свобода | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди