изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 04:15 EEST
ЗА 32 МЕСЕЦА ЗАД РЕШЕТКИТЕ ОТИВА КРАДЕЦ-РЕЦИДИВИСТ    
Ред и сигурност

Присъдата от 2 години и 8 месеца затвор, наложена на 25-годишния Петър Ив. Петров от Добрич от Районния съд, е потвърдена и от окръжните магистрати. Младежът е признат за виновен в това, че на 23 март след като е разрушил преграда, направена за защита на имот, е откраднал метално чекмедже от ПОС-терминал, секретни ключове, ключ за ел. табло, сумата от 300 лв., всичко на обща стойност 402 лв.



 

Делото в Районния съд е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, след като Петър е признал фактите, изложени в обвинителния акт и се е съгласил да не се събират доказателства за тях. Пред окръжните магистрати той е поискал присъдата му да бъде намалена. Въззивната инстанция не е констатирала нарушения при провеждане на съкратеното съдебно следствие.

Петров е рецидивист. Той е бил освободен от затвора в Белене на 8 март тази година. Там лежал две години и половина. 15 дни след излизането си на свобода, докато в ранните часове на 23 март се разхождал в района на автогарата в Добрич и се оглеждал откъде да открадне, защото нямал пари, стигнал до заведение за хранене. Входната врата била направена от ПВЦ-материал. Със сила и натиск Петър успял да отвори заключената врата, като счупил част от стъклото й. Отишъл до касовия апарат в заведението, грабнал металното касово чекмедже от ПОС-терминала и веднага си тръгнал. В заведението имало поставена камера и СОТ, по чийто сигнал пристигнал дежурен екип на охранителна фирма. Петров успял да избяга от местопрестъплението, спрял зад сграда и успял да отвори касовото чекмедже с удари с камък. Взел парите, а касовото чекмедже и ключовете изхвърлил.

Окръжният съд е приел за безспорно установено, че Петров е извършил престъплението, за което е осъден. Към утежняващите вината обстоятелства Окръжният съд е добавил и обстоятелството, че престъплението е извършено по-малко от 20 дни след излизане на подсъдимия от затвора. Според въззивния съд, Районният съд е постановил справедливо наказание, като го е определил малко над минимума, предвиден в закона – 4 години лишаване от свобода, и предвид разпоредбите на съкратеното съдебно следствие, го е намалил с1/3. Окръжният съд е оставил жалбата без уважение и е потвърдил присъдата. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА 32 МЕСЕЦА ЗАД РЕШЕТКИТЕ ОТИВА КРАДЕЦ-РЕЦИДИВИСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди