изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:15 EEST
Таен свидетел 002: Искат мюсюлманска държава, в която "гяурите" нямат право на глас    
Ред и сигурност

„Искат да се направи мюсюлманска държава и в страната да се наложат религиозните, а не светските закони", в показанията си таен свидетел под номер 002 в рамките на делото за проповядване на радикален ислям, което се гледа в Окръжния съд в Пазарджик. В проповедите си тримата обвиняеми Саид Мехмед Мутлу, Хайри Шерифов и Байрам Ушев внушавали на хората, че трябва да гласуват само за мюсюлмани, а не за „гяури", обясни още той.



Подсъдимите проповядват салафитски ислям и са говорили за джихад, допълни свидетелят.

Младежи салафити са обучавани на бойни изкуства в религиозното училище в Рудозем и обикновените мюсюлмани се страхуват от тях, разказа още 002.

Пред съда тайният свидетел е заявил, че организация „Ал Уакф ал ислями" е спонсорирала обвиняемите, като парите за тях са пристигали от Саудитска Арабия. Те били давани на главния мюфтия, който ги е разпределял.

Прокуратурата и адвокатите зададоха повече от 45 въпроса към тайния свидетел.

12 мъже и една жена са уличени в отношения със забранената у нас „Ал Уакф aл ислями", финансирана от Саудитска Арабия. Според държавното обвинение те проповядват и разпространяват салафизъм. Това е радикално течение в исляма, отричащо държавната власт, демокрацията под каквито и да било проявления, включително и равенството на жените. Салафитите отричат и правото на съществуване на каквато и да било друга религия.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Таен свидетел 002: Искат мюсюлманска държава, в която "гяурите" нямат право на глас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди