изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:49 EEST
Снежни виелици за Никулден    
Времето

Температурите тръгват главоломно надолу, във вторник ще започне да трупа



Снегът идва точно за Никулден, един от най-хубавите християнски празници. Прогнозите на синоптиците са категорични - България ще е епицентър на най-сериозните валежи през следващите дни, а температурите тръгват главоломно надолу. Днес е последният топъл ден.Сняг се очаква да завали във вторник. Днес максималната температура в България е около 15-16 градуса, на 4 декември живакът ще се качи най-много до 4 градуса. Краят на хубавото време е добра новина за фермерите и особено за тези, които разчитат на добива от пшеница.

Синоптиците предупреждават за райони с проливни валежи и бурен вятър днес. Предупреждение втора степен, код оранжево, за очаквани значителни количества (до 40-60 л/кв.м) е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Код жълто за опасно силни пориви на вятъра (около 20 м/с) е в сила за източната половина от страната.

Най-ниските температури през декември ще бъдат между минус 9 и минус 14 градуса, а най-високите - между 13 и 18 градуса, съобщи Марияна Попова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. По думите й средната месечна температура през декември в Северна България и по високите полета ще е около 0 градуса, в Горнотракийската низина - 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните райони - около 4 градуса, а в планините - от минус 5 до минус 1 градуса. Очаква се средната месечна температура да бъде около нормата.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Снежни виелици за Никулден | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди