изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:10 EEST
Отцепниците от ”Атака” внесоха кандидатурата на СДС за КС    
ПарламентНезависимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов внесоха в деловодството на парламента кандидатурата на Галя Гугушева, издигната от СДС за конституционен съдия. Тримата обявиха принадлежност към синята партия.

Вчера лидерът на СДС Емил Кабаиванов номинира прокурорката от Апелативната специализирана прокуратура и обяви, че кандидатурата й ще внесат тримата народни представители. Отцепниците от "Атака" са се съгласили да го направят, след като всички депутати от СДС отказаха.

Днес е крайният срок за внасяне на кандидатури за конституционен съдия. Изборът ще се проведе на 19 декември.

"Кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия е надпартийна. Предлагаме кандидат с безупречен професионализъм", заяви на брифинг в парламента Карбов, цитиран от "Фокус".

По повод информация в медиите, че Гугушева е получила като дарение апартамент, той уточни, че жилището е дарено от фирмата на сина й.
"Не сме притеснени, защото за всеки кандидат може да се намерят компромати и доноси. Предстои изслушване в парламента, ще можете да зададете въпроси”, каза депутатът.

Mediapool съобщи, че справка в регистрите показва, че през 2008 г. Галя Гугушева и съпругът й Марко са придобили по 1/2 от апартамент в София с площ 65 кв. метра, който подобно на тяхна къщата им е дарен безвъзмездно. Година по-късно двамата стават собственици на още едно жилище в столицата, този път от 150 кв. метра. То е закупено за 71 778 лева, които са събрани от заеми, става ясно от декларацията на прокурорката. Синът й Стефан Гугушев пък й е направил дарение от 95 000 евро.

Вчера стана ясно още, че СДС и сдружението "Патриоти", в което участват Николов, Карбов и Тетимов, са сключили споразумение за общи политики и законодателни инициативи в рамките на парламента.
Тримата независими депутати признаха, че водят разговори за обединяване със синята партия още от месец май, когато новото ръководство обяви, че на следващите избори няма да се явяват заедно с ДСБ. Това бил знак, който породил у тях оптимизъм, че СДС най-после се разграничава от Иван Костов.

Днес Николов, Карбов и Тетимов обявиха още, че ще заявят принадлежност към СДС и ще пренасочат субсидията си към партията.
"Въобще не се чувствам използван. Това е абсолютно съвпадение – вчерашното споразумение с внасянето на кандидатурата за член на КС. Аз и моите колеги бяхме готови да внесем кандидатурата и на Петър Стоянов", коментира пред БНР Валентин Николов, който подчерта, че е подкрепил и Венета Марковска.

Той бил сигурен, че заедно с Карбов и Тетимов ще бъдат подложени на остри критики, но било недопустимо да оставят СДС в оставащите до изборите 6-7 месеца без депутати.
В отговор на въпрос тримата отцепници от "Атака" заявиха, че темата за депутатски листи не е обсъждана на вчерашната среща с ръководството на СДС.

В същото време един от народните представители, които бяха изключени от синята партия заради отказа си да внесат кандидатурата на Стоянов - Ваньо Шарков, заяви пред журналисти: "Намериха си кой да им внесе кандидатурата - жалко е, че СДС се превърна в изтривалка. Това е подмяната в СДС с използването на независимите депутати, хора, минали през една купчина партии. Разбраха се няколко неща - че ние тримата изключени от партията сме били сменени още май месец т.г. Една такава смяна може да покаже само докъде стига глупостта на хората, които ръководят синята партия и го казвам със съжаление".
 
Според него ръководството на СДС няма да изключи от партията останалите шестима депутати, въпреки заплахата, че това ще се случи, ако не внесат новата кандидатура - "защото ги е страх, а и вероятно не са намерили кои други да ги сменят", предаде БГНЕС.

Междувременно председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велечев коментира, че още не са обсъждали дали ще подкрепят новата номинация на СДС. Той посочи, че в партията ще обсъдят въпроса днес или утре на заседание на Изпълнителната комисия на партията.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече заяви, че партията ще застане зад номинация на СДС, ако е безупречна кандидатура.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Отцепниците от ”Атака” внесоха кандидатурата на СДС за КС | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Отцепниците от ”Атака” внесоха кандидатурата на СДС за КС
Автор: Anonymous да 2012-11-30 @ 21:54 EET
Тримата глупаци!Жалко,че единият е от Добрич .
Отцепниците от ”Атака” внесоха кандидатурата на СДС за КС
Автор: Anonymous да 2012-12-01 @ 00:03 EET
Tova e tradiciq za Dobrich
Отцепниците от ”Атака” внесоха кандидатурата на СДС за КС
Автор: Anonymous да 2012-12-01 @ 00:08 EET
не е само валентин, има още един който се казва - атанас генчев атанасов, по известен като "атанасов груп", втория е още по долен от първия.......
Отцепниците от ”Атака” внесоха кандидатурата на СДС за КС
Автор: Anonymous да 2012-12-01 @ 12:49 EET

срам за града ни!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди