изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:49 EEST
ТРИ НОВИ ПРОЕКТА СТАРТИРАТ В ШАБЛА    
НовиниДоговорите за три нови проекта е подписал кметът на община Шабла проф. Райна Бърдарева, съобщиха от кметството. Единият е с държавен фонд „Земеделие”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 321: „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програма за развитие на селските райони в периода 2007-2013 година.


Проектът, който се финансира, е „ Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с.Ваклино, с. Дуранкулак, с. Езерец и с. Крапец, Община Шабла”. Целта му е изграждане на качествена, съответстваща на всички стандарти, водоснабдителна мрежа. Проектът е свързана най-вече със задоволяване нуждите на потребителите от качествена питейна вода в селата. Той предвижда реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в селата Ваклино, Дуранкулак, Езерец и Крапец, и привеждането й в съответствие с нормативно установените стандарти. Целта е да се намалят загубите на питейна вода и се повиши качеството й. Бюджетът на  проекта е 5 042 560 лв., а продължителността му - 30 месеца.
Със средства от Програмата за развитие на селските райони в периода 2007-2013 година по мярка 321 ще се реализира проект  „Развитие на спорта в община Шабла – реконструкция и доизграждане на стадион и парков комплекс в гр. Шабла, община Шабла”. Той ще даде възможност да се подобри качеството на живот в общината посредством рехабилитация на наличната и изграждане на нова спортна инфраструктура. Главната цел на проекта е да се подобри жизнената среда, като се създадат  удобства  и възможности за спорт и отдих  в общината, което да допринесе за задържане на живеещите  тук и за привличане на повече туристи. Чрез реализацията на проекта ще се подобри, обнови и модернизира част от  спортната  инфраструктура. Времето за реализацията на заложените дейности по проекта е  30 месеца, а бюджетът му  - 5 540 592 лв.
Третият договор  е с Агенцията за социално подпомагане. Той предвижда община Шабла да получи безвъзмездна финансова помощ по проект "Равни шансове за хората от уязвимите групи в община Шабла", по схема „Помощ в дома”. По проекта се предвижда създаване на Звено за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж за предоставяне на социалните услуги „Социален работник за работа с лица с увреждания”, „Социален работник в социална услуга” и „Домашен санитар”, в което ще работят 29 обслужващи. От услугата ще се възползват 55 потребители от общината. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 197 432,08 лева, а продължителността на проекта, 12 месеца. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТРИ НОВИ ПРОЕКТА СТАРТИРАТ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди