изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:37 EEST
УЧИЛИЩЕТО Е ДЛЪЖНИК НА ДЕЦАТА ЗА ИЗВЪНУЧЕБНИТЕ ЗАНИМАНИЯ, СОЧИ АНКЕТА    
Образование

Училището все още е длъжник на децата по отношение ангажираността им в извънучебно време чрез подходящи и интересни за тях дейности. Това показва анкетно проучване, свързано със свободното време на учениците от добрички училища, съобщиха от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич.



Анкетата е проведена сред ученици от основните и средни училища в Добрич, както и от професионалните гимназии. Целта му е била да се анализира ролята на свободното време за развитието на личността на децата, да се проследят най-предпочитаните от тях дейности през свободното им време, да се направят предложения за по-рационалното му използване.

Резултатите сочат, че подрастващите разполагат с много свободно време, особено по време на ваканциите. Наблюдава се тенденция към занимания и проявени интереси, които не изискват особени усилия и интелектуален капацитет, сочи анализът. Според него, родителската активност е ниска, когато трябва да се организира и насочи позитивно свободно време на децата им. Изводите от анкетата ще бъдат използвани при допълване на общинската стратегия за закрила на детето и стратегията за превенция на престъпността сред малолетните и непълнолетните, посочват от комисията.

Обобщените данни ще се ползват и при разработка на местни политики за работа с децата, ще се разшири участието на подрастващите в тях и ще бъдат отразени в портала „Общината – приятел на детето”, чийто член е Община град Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

УЧИЛИЩЕТО Е ДЛЪЖНИК НА ДЕЦАТА ЗА ИЗВЪНУЧЕБНИТЕ ЗАНИМАНИЯ, СОЧИ АНКЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди