изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-01-24 @ 04:35 EET
БДЖ оптимизира движението на влаковете    
ИкономикаОт неделя, 9 декември, влиза в сила новия график за движение на влаковете на "Холдинг Български държавни железници". В новата транспортна схема е заложено пускането на допълнителни влакове, които ще пътуват по различни направления в страната. При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодите на движение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структурата на превозите, както и с техническите възможности и капацитет на подвижния състав.


И през 2013 г. националният железопътен превозвач ще запази обема на превозите с железопътен транспорт, осъществявани през настоящата година. Превозът на пътници ще се извършва с общо 510 влака, от които: 10 международни бързи влака, 77 бързи влака (като 8 от тях са със задължителна резервация), 135 пътнически влака и 288 крайградски пътнически влака.
Промените в графика за движение на влаковете засягат различни железопътни участъци на страната. Част от тях са съобразени с постъпили през годината предложения и молби от страна на клиенти, областни и общински администрации, а други са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав, както и с търговската политика на компанията в условия на криза. Периодите на движение на някои влакове са оптимизирани в зависимост от различията в обема на превозите през отделните дни от седмицата. Предвидено е редуциране на някои влакове, които са с изключително ниска рентабилност и чието движение реализира неоправдани разходи. В новият график за движение на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.

Чрез направените корекции в разписанията на влаковете са постигнати значителни намаления във времепътуването на някои от тях в определени участъци. Времето за пътуване на директните влакове между София и Варна през Пловдив, ще бъде намалено с един час, а влаковете между София и Благоевград ще изминават разстоянието между двата града за 35-40 минути по-кратко време. С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение два допълнителни бързи влака между София и Бургас през Карлово. Бързият влак от София за Бургас ще заминава от София в 11:45 ч. и ще пристига в Бургас в 17:59 ч. Влакът от Бургас за София ще тръгва от Бургас в 09:05 ч. и ще пристига в София в 15:18 ч.

Подобрява се обслужването с железопътен транспорт на пътниците от областите Силистра и Разград, като за целта ще се движат директни вагони по маршрута Силистра - Самуил - Разград - Русе - София и обратно. При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на допълнителни крайградски пътнически влакове, които ще обслужват предимно пътуващите до работните си места и обратно в пиковите часове на деня. В региона на София ще бъдат пуснати в движение четири допълнителни пътнически влака. От Своге за София всяка сутрин ще пътува още един пътнически влак, който ще заминава от Своге в 06:45 ч. и ще пристига в София в 07:36 ч. В следобедните часове от София за Своге също ще се движи още един пътнически влак, който ще тръгва от София в 17:06 ч. и ще пристига в Своге в 17:54 ч. През работните дни от седмицата по маршрута Перник - София също е предвидено да пътува още един допълнителен влак, който ще заминава от Перник в 07:00 ч. и ще пристига в София в 07:56 ч. Допълнителен пътнически влак ще се движи и всяка сутрин от Вакарел за София. Влакът ще тръгва от Вакарел в 07:08 ч. и ще пристига в София в 07:57 ч.
През летния сезон на 2013 г. ще се движат и 10 допълнителни международни бързи влака, които ще пътуват в определени дни от седмицата. Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат от всички железопътни бюра и гари в страната.

http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

БДЖ оптимизира движението на влаковете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди