изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:17 EEST
Виж кои са НАЙ-КЪРВАВИТЕ ритуали в света! /СНИМКИ И ВИДЕО/ 18+    
Любопитно

Виж кои са НАЙ-КЪРВАВИТЕ ритуали в света! /СНИМКИ и ВИДЕО/ 18+



Фестивалът на Слънчевия танц

Ритуалът на Слънчевия танц се практикува от някои индиански племена и може да бъде доста кървав. Той се провежда осем дни и се концентрира върху смъртта и прераждането. Мъжете биват пробождани, след което бавно се отпускат и се нанизват на големите куки, които ги разкъсват.

Ръкавицата с мравки

Ритуалът се прилага за младежите в бразилското племе Сатере-Маве. За да се превърнат в истински мъже, те трябва да поставят ръцете си в ръкавици, пълни с мравки куршум. Болката е неописуема, а младежът не трябва да показва, че го боли 20 минути. Ритуалът се повтаря цели 20 пъти.

Индуският фестивал Тайпусам

Индусите празнуват раждането на Муруган и убиването на Соорападман, злия дух, с копие. Правят го като си пробиват тялото, включително и езика.

Матасу си пробиват езиците

Ритуалът се провежда в Папуа, Нова Гвинея. Целта е мъжкият матсу да се пречисти от неговите женски влияния и да се превърне в истински мъж. Това се случва като в носа и гърлото му бъдат вкарани дървени пръчки, за да повърне, след което пробиват езика му многократно.

Разпъване на кръст

Филипинци пресъздават болезненото разпъване на Исус Христос на кръст, всеки Разпети петък. На кървавия ритуал се подлагат и мъже и жени.

Будисткият ритуал по самомумифициране

Това е може би най-бавният, най-мъчителен и кървав ритуал от всички – да се превърнеш в мумия. В период от три години монасите бавно гладуват, като ядат само ядки и семена, за да се отърват от телесните си мазнини. След това ядат дърво и пият отровен чай още три години, докато не са на границата на смъртта. Накрая ги затварят в гробница, като към тях е завързано малко звънче, с което периодично да звънят, поне докато не умрат. Този ритуал се смяташе за легенда, докато през 2010г не бяха открити истински такива мумии. http://mamita-bg.com

 


Сходни връзки

Виж кои са НАЙ-КЪРВАВИТЕ ритуали в света! /СНИМКИ И ВИДЕО/ 18+ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди