изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:36 EEST
40 депутати от ГЕРБ - вън от листите    
ПолитикаСамо 30% от сегашните депутати на ГЕРБ ще останат в новите листи, започва чистка, научи "Труд" от високопоставени партийни източници. Предварителните разчети сочели, че за около 40 от настоящите депутати от ГЕРБ това ще е първият и последният им мандат. Вече са готови водачите на листите, призна МВР шефът Цветан Цветанов.

Депутатските листи ще бъдат обявени около Великден. Шеф на предизборния щаб почти сигурно ще бъде Цветомир Паунов, организационен секретар и лидер на ГЕРБ-София.
В кулоарите на парламента активно се обсъждат новите листи.

Водачи ще са министрите - Цветанов вероятно ще е в Стара Загора. Сигурно е, че областният управител Недялко Недялков ще е аут. МВР шефът ще оглави и една от трите листи в София. Преди той водеше във Велико Търново. Там няма да остане нито един от сегашните депутати - Христо Христов (по-известен като Ицо Пицата), Мирослав Петков (Миро Жицата) и Евгени Стоев (Евгени Вертуто). Листата ще е чисто нова, за “локомотив” е спряган кметът Даниел Панов. Сложно е положението в Разград и Търговище. Настоящите депутати Тошко Димитров и Лили Боянова няма да бъдат вписани в листите за 42-ро НС.

Доста накокържено (по израза на премиера Бойко Борисов) е положението в Кърджали. Водач може да е министърът на културата Вежди Рашидов, подкрепя го Борисов. Но структурата в града припознава за естествен лидер Цвета Караянчева, фаворитка на Цветанов. Във Варна се очаква да води строителната министърка Лиляна Павлова, а втори да е депутатът Емил Радев или Иван Портних, местният шеф на ГЕРБ.

Министърът на еврофондовете Томислав Дончев ще оглави листата в Перник, на избираемо място в нея ще е депутатката Ирена Соколова. Дончев може да води и в Габрово. Здравната шефка Десислава Атанасова ще оглави листата в Силистра. Така депутатът Пламен Нунев ще остане пръв в Русе, откъдето преди Атанасова влезе в парламента. В Пловдив се очаква да води шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова, в Хасково - икономическият министър Делян Добрев, в Монтана - без съмнение шефката на правната комисия Искра Фидосова. След нея ще е дясната ръка, депутатът Златко Тодоров. Във Враца начело ще е социалният министър Тотю Младенов, в Благоевград - земеделският Мирослав Найденов, в Плевен - шефката на НС Цецка Цачева. Бургаската листа вероятно ще е същата, но без скандалната Вяра Петрова.

http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

40 депутати от ГЕРБ - вън от листите | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
40 депутати от ГЕРБ - вън от листите
Автор: Anonymous да 2012-12-13 @ 15:02 EET
Не само 40 депутати от ГЕРБ вън от листата,но половината депутати от НС - ВЪН!Достатъчно са наполвина за една малка БГ .Броят се на пръсти депутатите в залата,а тези които са там бих казала,че изобщо не са там.Кой отворил лаптоп,кой говори по GSM ,влизат,излизат от залата когато си поискат .Изобщо някой търси ли им сметка тия хора  за какво са там?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди