изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:50 EEST
„КАК ИСКАМ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ДА ПРОМЕНИ МОЯ ГРАД”    
Европейски съюзМИНИСТРИТЕ ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ И ВЕЖДИ РАШИДОВ ОБЯВЯВАТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „КАК ИСКАМ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ДА ПРОМЕНИ МОЯ ГРАД”

На 15 декември 2012 г. (събота) от 13:00 ч.  в Гранитна зала на Министерски съвет ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите на победителите в двете възрастови категории на националния кръг на конкурса за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град". Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, който е и патрон на инициативата, ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените участници. В церемонията по награждаването ще вземе участие и министърът на културата Вежди Рашидов, който участва в състава на журито, отредило победителите в конкурса.
Двамата финалисти са определени от национално жури, в чийто състав влизат още ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов, директорът на Националния дворец на децата Таня Досева, журналистът от Българска национална телевизия Весела Петрова и служителят на Представителството на Европейската комисия в София Ралица Иванова.
Общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха своите мечти за развитието на своя град в рамките на конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град". Участниците бяха разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 11 до 12 години. Организатор на инициативата е мрежата от Централния информационен и координационен офис и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.
ОИЦ- Добрич припомня, че конкурсът стартира на регионално ниво на 17 септември 2012 г. На  1 ноември 2012 г. бяха обявени победителите за Добрич в двете възрастови групи. Това са Камен Николов в първа възрастова група и Мария-Луиза Маринова във втора възрастова група. В Областния информационен център бяха събрани общи 205 рисунки.

 


Сходни връзки

„КАК ИСКАМ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ДА ПРОМЕНИ МОЯ ГРАД” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди