изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 05:52 EEST
„СЕДМИЦА НА ЕВРОПА” В ДУРАНКУЛАК    
ОбществоЧиталище „Дружба” от село Дуранкулак се е отзовало на призива на областния управител Желязко Желязков за участие на читалищата от областта в „Седмицата на Европа”, посветена на 5-те години членство на България в Европейския съюз, съобщават оттам. В малката зала на читалището се е провел концерт под надслов „Един час пътешествие в Европа”. Участвали са децата от детската градина, училището и самодейците при читалището.

Танцов клуб „Кибела” също се е включил с изпълнение на добруджанска ръченица и сиртаки. Малчуганите разказали за обичаите и нравите на различните държави от Европейския съюз, изпълнили тарантела, танц на пингвина, рисували на тема „Европа”.
На организирана кулинарна изложба са били предстени традиционни европейски ястия.

Празникът е бил споделен с гости от Румъния - Андреа Русо и Лиса Оприш, които се включили с изпълнение на румънски народни песни.

Библиотеката при читалището подготвя  презентация на единния европейски тел. 112, която ще бъде показана пред децата и самодейците при читалището. От читалищното ръководство благодарят на участниците в концерта, като им пожелава много нови творчески успехи. НДТ

 


Сходни връзки

„СЕДМИЦА НА ЕВРОПА” В ДУРАНКУЛАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди