изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:30 EEST
ОБЩИНАРИ И КМЕТСТВО ВЪВЕДОХА РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ    
Образование Нови правила за прием в детските заведения на територията на община Добрич обявиха от кметството. Те предвиждат приемът в общинските детски градини и детски ясли да се осъществява по предпочитание на родителите от 1 септември на календарната година. Заявленията за деца, които ще постъпят в първа възрастова група за следващата учебна година се подават в детските градини от 1 април до 31 май на текущата календарна година.

Към документите, които се представят освен оригинал и ксерокопие на акт за раждане на детето, лична карта на родителя за удостоверяване на постоянен/ настоящ/ адрес, са и документ от работодател, че двамата родители работят в общинско, държавно предприятие, частно търговско дружество или сдружение с нестопанска цел или служебна бележка от Бюро по труда или декларация по образец. Кандидатите децата им да бъдат приети в общинско детско заведение трябва да представят още удостоверение за липса на задължения към Община град Добрич.

Обявяването на списъците с приетите деца в първите групи в детските градини и детски ясли става на 10 юни. В едноседмичен срок от обявяването на списъците, родителите на приетите деца трябва да запишат детето си в съответната детска градина, да заплатят депозитна такса и да подпишат декларация, че са запознати и съгласни с Решение 10-7 от 31.07.2012 г. на ОбС град Добрич и Правилник за вътрешния ред на съответната детска градина. До 20 юни отдел „Образование и култура" и Отдел" Здравеопазване и социална политика" обявява незаетите места в детските градини и ясли.

Приемът на деца се извършва по реда на входящия номер. Предимство се дава за деца, чиито родители са с адресна регистрация в района, намиращ се в близост до детската градина. Това ще се удостоверява с лична карта и/или удостоверение за настоящ адрес, при подаване на документи за прием. Предимство се дава и за деца, със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК, за деца от семейства, в които има други деца с тежки заболявания, за деца, на които поне един от родителите е с инвалидност от 71% до 100%, доказано с решение на ТЕЛК. Предимство се дава и за трето и следващо дете на многодетни родители и деца-близнаци, за  деца-сираци или деца полусираци, а също и за второ и следващо дете, ако друго дете от семейството посещава в момента същото детско заведение. Привилегия ще ползват и деца на родители – студенти, когато и двамата се обучават в редовна форма във ВУЗ, за дете, настанено за отглеждане в приемно семейство, както и за деца от семейства, в които поне един от родителите работи в системата на образованието и здравеопазването.

От общината посочват, че новите правила целят да се уеднаквят реда и начина на подаване на заявления и приемането на деца в общинските детски заведения на територията на общината. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОБЩИНАРИ И КМЕТСТВО ВЪВЕДОХА РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди