изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:39 EEST
МИНИСТЪР КАРАДЖОВА НАГРАДИ ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ”    
ЕкологияПроектът й е отличен в конкурс за най-добър проект на участниците в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Министър Нона Караджова връчи наградите за най-добър проект на участниците в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която беше организирана за първи път в България от 17 до 25 ноември от Асоциацията на еколозите от общините в България в партньорство с Министерството на околната среда и водите, съобщи БТА.
Над 10 хиляди са подадените през обявената седмица проекти в Европа, съобщиха от асоциацията. В България подадените проекти са 67 от цялата страна, от които 17 - от общини, 15 - от детски градини, 26 - от училища, 7 - от неправителствени организации (НПО) и един от Областна администрация - София.
В категорията „Детски градини“ като най-добър е обявен проектът на ЦДГ "Слънчице" - Добрич – "Обичам природата и зная как да се грижа за нея" – празнично матине, обучение и възпитание на децата и съвместна работа с родителското "Сдружение за развитие на деца-Слънциче", организиране на изложба и есенен базар за размяна на играчки и дрехи.  
В категория общини деветчленното жури е отличило проекта на община Бургас – „Въвеждане на вътрешна електронна
комуникация между отделните структурни звена в общинска
администрация Бургас – Be Green Keep It On The Screen“ за намаляване на количеството хартия при комуникацията между отделните служби в общинската администрация.
 В категория „НПО“ наградата е за Сдружение „Екосвят Родопи“ – Проект „Екоседмици Смолян 2012“ – оползотворяване на отпадъци за изработване на полезни предмети и благотворителна изложба -базар с изработените предмети за подпомагане на социално слаби деца. При училищата призът е за ОУ "Васил Левски", Разград – Проект „Изяж плод, спести боклук, спаси природата!“ – кампания в социални мрежи, компостиране на биорзградими отпадъци, демонстрация Екоклуб „Шрек“, презентация и беседа за предимствата от въвеждането на електромобила , изложба базар на школите по предприемачество и модно ревю на дрехи и аксесоари "вторият живот на отпадъците"
Областна администрация на Софийска област с проекта "Намаляване на отпадъците, генерирани при административната дейност" е отличена в категорията „Държавна администрация”. НДТ

 

 


Сходни връзки

МИНИСТЪР КАРАДЖОВА НАГРАДИ ЦДГ „СЛЪНЧИЦЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди