изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:57 EEST
Застреляха шефa на Национална спортна база по време на лов    
Лов и риболов Двама ловци загинаха по време на лов в Плана планина. По непотвърдена информация между мъжете възникнал скандал, след което те извадили оръжията си и се застреляли един друг. Инцидентът е станал в местност край столицата.

Сигнал в МВР е получен към 16.30 часа. Единият от простреляните ловци е Петър Божилов – изпълнителен директор на дружество Национална спортна база. Другият е 71-годишен мъж, чиято самоличност все още е неизвестна. Според полицията единият мъж е стрелял с ловна пушка, а другият - с пистолет, предадоха БНР, bTV и Дарик радио.

Пресаташето на спортното министерство Красимир Панов потвърди за смъртта на Божилов, допълва "Дневник". "Нямаме подробности за инцидента, вероятно утре ще знаем повече", заяви той.

"Изясняват се причините за стрелбата. Мъжете са загинали на място. Разпитват се свидетели на инцидента. Все още не можем да се ангажираме с официално становище за причините, довели до трагедията", посочиха от полицията. По случая няма задържани.

49-годишният Петър Божилов, извествен с прякора Пешо Поялника, е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас". Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане.

Наскоро изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите издаде заповед, с която се определя график за ловуването в дните от 22-ри до 26-ти декември 2012 г. и обяви, че във връзка с безопасността при провеждане на ловните излети и предотвратяването на инциденти, строго ще се следи за спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагане на Закона.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Застреляха шефa на Национална спортна база по време на лов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди