изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:35 EEST
Плевнелиев подкрепи създаването на ислямски институт    
Политика Президентът Росен Плевнелиев подкрепи идеята на Главното мюфтийство да бъде построен Висш ислямски институт (ВИИ) в София. Плевнелиев бе на посещение в Главното мюфтийство, където имаше среща с главния мюфтия Мустафа Алиш Хаджи, предаде БГНЕС.

„Не съм аз човекът, който ще преведе институциите през този път, но лично аз приветствам, добронамерен съм в тази посока и разбира се, в рамките на правилата и законите очаквам този проект да намери своята реализация“, обясни президентът.

Според Плевнелиев такъв център по-скоро ще даде възможност за толерантност и за това да се бяга от радикалното изповядване, с което България ще бъде предпазена от навлизането на такива крайни течения.

„Все пак българските институции ще си кажат думата, но това, което аз знам, е, че това ще бъде в рамките на всички правила“, добави държавният глава.

По неговите думи българската държава работи по идеята за създаването на ВИИ, за да може в рамките на правилата и законите той да намери своята реализация.

Президентът заяви, че скоро отново ще посети Главното мюфтийство, за да покаже кои са конкретните стъпки, за да бъде полезна институцията в тази инициатива.

На срещата с главния мюфтия не беше коментиран процесът в Пазарджик, както и темата за референдума за нова джамия в Гоце Делчев.

Плевенлиев припомни, че е уважил основните религиозни общности в България, споделяйки, че се гордее, че е първият български президент, който е посетил Главното мюфтийство.

„За нас това посещение е голяма чест и удоволствие да посрещнем държавния глава“, заяви в отговор Мустафа Хаджи.

Той заяви, че визитата на Плевнелиев е рядък пример на добро отношение към мюсюлманите и всички български граждани.

Novinite.bg

 


Сходни връзки

Плевнелиев подкрепи създаването на ислямски институт | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Плевнелиев подкрепи създаването на ислямски институт
Автор: Anonymous да 2012-12-18 @ 12:07 EET
Не пускайте змия в пазвата на Майка България! Ще си скубите косите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди