изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:43 EEST
Натресоха поляк на Кобрата за шампионския мач с Кличко    
Спорт Томаш Адамек ще е съперникът на Кубрат Пулев в спора за шампионския мач с Владимир Кличко. На поляка беше присъдена спорна победа срещу претендента за северноамериканската титла на Световния боксов съвет (IBF) Стив Кънингам.


Успехът на 36-годишния Адамек дойде след битка в 12 рунда и спорно съдийско решение. Първоначалното отсъждане на реферите определи равенство между двамата боксьори, но след бърза корекция на точкуването на една от съдийките, победата отиде за поляка.

Любопитното е, че неговият мениджърски екип беше организатор на мача с Кънингам. Обявяването на резултатите разстрои публиката, която мощно освирка успеха на поляка.

Победата е втора за Адамек срещу Кънингам, след като през 2008 гoдина полякът взе убедителен успех в полутежката категория, пращайки съперника си три пъти в нокдаун.

За срещата на Адамек с Кубрат Пулев (боксьор №1 на IBF) e трудно да се каже кога точно ще бъде и къде. Съперникът на Владимир Кличко за шампионския му пояс на IBF най-вероятно ще се определи в първото тримесечие на 2013 г. Евентуален двубой на Пулев срещу легендарния украинец ще е възможен чак през есента на следващата година. Преди това обаче Спортист №1 на България за 2012-а трябва да се справи с Адамек, който вече му отправи закани.

Полякът е бивш претендент за една от световните титли в тежка категория. През 2011 година Адамек се изправи срещу носителя на пояса на Световния боксов съвет Витали Кличко, но загуби срещата с технически нокаут в 10-ия рунд. След това полякът записа победи последователно над Наги Агилера, Еди Чембърс и Травис Уолкър. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Натресоха поляк на Кобрата за шампионския мач с Кличко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди