изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:07 EEST
Черната водна змия иска домашен уют    
Хороскоп Годината, която започва, ще бъде белязана със знака на Черната водна змия. Според Източния календар тя започва близо 2 месеца след календарната, на 10.02.2013 и ще продължи до 31.01.2014 г. Нейният космичен елемент е водата, а цветът на змията – черен. И ако ще си избирате талисман, сменете миналогодишния огнен дракон с Черна водна змия.

Сложете нейния лик навсякъде из дома и офиса, за да е благосклонна към вас

Черният цвят е Космосът, тъмнина над бездната, а водната змия – първичната стихия на водата. И този символ ще сложи своя отпечатък на обществените и личните отношения. Ако се съобразите с това и сполучливо разиграете картите си, ще успеете да направите годината успешна за вас. Посрещнете я в тиха семейна обстановка.

Змията не обича шума и суетата, затова на нейния ден се лишете от прекалено весели компании и съберете в дома си само най-близките хора. За нас, европейците, змията носи дух на кова рство и злини, но в китайската религия тя е

уважавано животно, което олицетворява мъдрост

и сдържаност, затова й осигурете спокойствие и домашен уют, тиха музика – най-добре класическа, подходяща за релакс и медитация. Тя ще допадне на консервативния характер на влечугото. Докато шумът я плаши. Нещо повече, ако прекалите, ще събудите нейната агресия, твърдят китайците.

Всеки, който е готов да повярва в символиката на източната мъдрост, трябва да се въоръжи с търпение и да преследва неотклонно целите си. Ще постигне и материално благополучие, ако подходи мъдро с духовна чистота. И във всяко начинание да е в хармония със себе си. Годината ще даде възможност за изява в нови сфери, защото черната змия носи неочаквани промени. Шанс ще имат тези, които планират умно и напредват внимателно и предпазливо. И както змията често хвърля старата си кожа, и ние ще имаме шанс да изчистим старото, да се освободим и да приключим с него от раз, за да следваме нов път. Тръгнете по него още от навечерието на Новата година, като подчините всичко на символите й – дрехите, аксесоарите, подаръците и дори украсата на дома.

Най-подходящият цвят за дрехите в новогодишната нощ е тъмносиньо, тъмнозелено и естествено – черно. Колкото по-официално, толкова по-добре – не забравяйте лъскава наметка, копринен шал или акцент за блясък.

Не прекалявайте обаче с бижутата. Съветът за новогодишната нощ е умереност – без ярки обемни обеци и тежки гердани. Пищната украса е по-подходяща за елхата. Това, което ще сложите върху себе си, трябва да е изискано и достойно. Изберете дискретно бижу от благороден метал с полускъпоценни или скъпоценни камъни. За тази година късмет ще ви носи ясписът.

За мъжете костюмът или поне сакото са задължителни. Вратовръзка, а още по-добре папийонка, ще зарадва капризната змия. И тя ще бъде по-благосклонна към тях през настъпващата година.
.
На трапезата - морски деликатеси и яйца

Менюто в новогодишната нощ естествено трябва да е с месо. Защото змията е хищно животно. Риба, птици, заек, както и морски деликатеси са подходящи за посрещане на празника. Необходимото допълнение са яйцата. Нека задължително да присъстват на трапезата.

Рибата – неизменен представител на водната стихия, е за предпочитане. Оформете я във форма на змия. И колкото по-малко сте я обработвали термично, толкова повече ще допадне на вкуса на водната змия. Украсете обилно празничната маса с борови клонки, свещи и ароматни пръчици, които ще допълнят празничната атмосфера.
.
Сложете фигурката й върху камината

Както и миналата година, всичко, свързано с водата и морето, може да допълни традиционната украса на дома. Морски звезди, раковини, охлюви, раци – целият морски свят.

Не забравяйте да се запасите с фигурки на водна змия, които трябва да подарите на близки и роднини.

Тези сувенири може да изработите и сами от хартия, картон, суралин или някакви подръчни материали.
 
Формата на змията не е толкова сложна, ще ви се получи, дори да нямате голям опит. Оставете една змия и за себе си, поставете я на видно място – върху хладилника, камината, за да угодите на Черната змия. Не я оставяйте обаче в спалнята.
 


Сходни връзки

Черната водна змия иска домашен уют | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди