изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:06 EEST
Ченгду цели да се превърне в следващата Силиконова долина    
Китай

Ченгду. Предприемачите в Югозападен Китай мечтаят да превърнат град Ченгду в следващата Силиконова долина на фона на мерките на правителството за поощряване на инвестициите в разцъфтяващия крайбрежен район, коментира АФП.

Ченгду /Chengdu/ КитайЧенгду /Chengdu/ КитайЧенгду /Chengdu/ Китай



Дребни предприятия, както и големи имена сред западните компании се тълпят в метрополиса с население 14 милиона души, привлечени от евтината работна ръка и благоприятната политика на правителството, насочена към инвестициите, и се надяват да пробият на бързо разширяващия се потребителски пазар в Китай.
Мечтата за Силиконовата долина се превръща в реалност докато градът, който вече е център за високотехнологично производство, търси начини да се превърне в магнит за разработка на софтуер и иновации.
Между една трета и една втора от таблетите „Ай пад” се сглобяват в Ченгду, докато компютърният гигант „Интел” произвежда половината от чиповете си в града. http://www.focus-news.net

********

Ченгду (Chengdu) е разположен в югозападната част на Народна Република Китай и е столица на провинция Съчуан. Общата му площ е 12 390кв.км., а населението е 11 000 670 жители. Ченгду е един от най-важните икономически центрове, транспортни и комуникационни центрове в Югозападен Китай. Ченгду е град на партитата. Има много къщи за чай и барове, а за самите хора се смята, че знаят как да се забавляват. Трябва да се внимава при консумиране на местната кухня, защото там на почит е пикантната храна.

 


Сходни връзки

Ченгду цели да се превърне в следващата Силиконова долина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.23 секунди