изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:35 EEST
Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 26-годишен, разследван за изнасилване    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 26-годишния Тодор Ст. Р. от с. Люляково, община Ген. Тошево, мярка за неотклонение задържане под стража.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 21.12.2012 г. в гр. Добрич чрез използване на сила и заплаха се е съвъкупил с 19-годишна девойка в хотелски комплекс. След проведени оперативно – издирвателни мероприятия той е задържан от полицията. Същия ден Районен съд – Добрич, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража.

Тодор Р. обжалва определението на първоинстнационния съд с молба мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека – домашен арест или парична гаранция.

Адвокатът му посочи пред съда, че той има постоянен адрес. Разкрил е обективната истина пред разследващите органи. Тодор Р. се е разкаял за стореното и изразил съжаление. Защитникът помоли съда да има предвид, че 26-годишният има здравословен проблем, за чието лечение би искал да пребивава в домашна обстановка.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, заяви, че жалбата е неоснователна. От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Тодор Р. е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. То е тежко престъпление, за което се предвижда наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода. Това аргументира опасността той да извърши друго престъпление. Прокурорът съобщи, че срещу него се води и друго наказателно производство.

Като взе предвид представените по делото доказателства и изразените от страните становище, Окръжен съд – Добрич, потвърди мярката за неотклонение на Тодор Р. Определението на въззивния съд не подлежи на обжалване и протест.

Той има начално образование, не е семеен, безработен е, осъждан.

03.01.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на 26-годишен, разследван за изнасилване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди