изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:57 EEST
Местан: Корупцията в България мирише на ГЕРБ-ери    
Парламент

При това управление властта да се бори с корупцията, означава да се бори със самата себе си. Това се казва в декларацията на ПГ на ДПС, прочетена от заместник-председателят Лютви Местан, предаде репортер на БГНЕС.



"Отправям едно много искрено политическо пожелание: 2013 година да отбележи края на месианството в българска политика и да тръгнем по нормален европейски път на развитие", каза Местан. От ДПС смятат, че през 2013 г. българската демокрация има да решава фундаментален въпрос – да реализира алтернатива на проваленото управление на ГЕРБ.

Така той посочи, че след три години и половина управление на ГЕРБ все повече граждани губят работата си, защото продължават фалитите на основния работодател - малкият и средният бизнес. Той попита ГЕРБ: Колко малки и средни предприятия са фалирали за 3,5 години? И сам отговори - 30 000 на година, извън юридическия фалит. 49% от фирмите осигуряват едно единствено лице, т.е. собственикът осигурява себе си. "Малкият и среден бизнес е смачкан при това управление, затова е високата безработица и обедняването", изтъкна Местан.

Той подчерта и че основният дефицит на управлението на ГЕРБ е, че ги няма приоритетите в управлението. Според него управляващите са се провалили най-жестоко в обещанието за справедливо управление. "Вие дойдохте с обещание, че ще се преборите с престъпността и корупцията", припомни им той и пресметна, че резултатът днес е, че "управлението се превръща в основен генератор на корупция".

Местан каза, че днес корупцията в България има един единствен мирис – мирише на ГЕРБ–ери. Той посочи, че философията на днешното управление е сгрешена. Създава се усещане, че има формално създадени демократични институции, подчерта той. При управлението на ГЕРБ демократичната ни система дефектира, каза още Местан и посочи променената позицията на ГЕРБ за управлението. "При управлението на Бойко Борисов България е шампион по сенчест бизнес в ЕС", каза още той.

Зам.-председателят на ДПС посочи, че страната се нуждае от алтернативно управление, но единственото условие за това са честни избори. Затова от ДПС ще поискат ОССЕ този път да има не ограничена мисия от наблюдатели, а масирано наблюдение на целия изборен процес в България като страна с висок риск.

Българската демокрация е пред тежко изпитани, гражданите вече са изправени пред дилема: ГЕРБ или демокрация. Убедени са, че 2013 година ще даде категоричен отговора, парламентарният вот - правителство на ясните национални приоритети, заключи Лютви Местан. / http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

Местан: Корупцията в България мирише на ГЕРБ-ери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди