изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:23 EEST
Пловдивчанка е втората най-красива тийнейджърка в света    
Мис & Мистър Млада, красива и много амбициозна. Това е тя – пловдивчанката Вени Савова - носителка на титлата Miss Teen Bulgaria Royal Galaxy 2012. Миналото лято представи страната ни на световния конкурс, който се проведе в хотела на Дисни в Орландо, Флорида, и стана първа подгласничка в тийнейджърската дивизия във възрастова група от 16 до 19 години.

„Щях да спечеля, ако бащата на победителката не беше най-добър приятел с един от членовете на журито и спонсор на конкурса. Тази година знам, че ще се справя, и искам точно тя да ме короняса като интернационална победителка", казва пред “Марица” 18-годишната пловдивчанка. За целта обаче са й нужни минимум 5000 лв. - за таксата за участие, самолетни билети, дрехи за конкурса, нощувки. „Миналата година роднините ми дадоха всичките си пари, родителите ми са затънали в дългове. Сега единствената ми надежда е да намеря спонсори", казва Савова.

Момичето учи стопанска икономика и мениджмънт в „Цар Симеон Велики", като паралелно с това покрива изпитите в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност Строителство и архитектура. Мечтата й е да завърши журналистика в САЩ.

В края на 2011 година разбира за конкурса за красота. Въпреки че дотогава не се е явявала на подобни състезания, решава да изпрати свои снимки за участие. Покрива и останалите условия - да напише есе на английски език и да отговори на въпросите. И печели титлата за България.

„В САЩ бях единствена представителка от Източна Европа. Имаше момичета от Германия, Швеция, Англия, Америка, Бразилия, Австралия. Всички знаеха какво да правят, защото многократно се бяха явявали на конкурси, а аз не знаех. В Америка масово си изпращат децата по конкурси още от 2-годишни. Слагат им тонове грим, изкуствени зъби, коси", обяснява Вени.

Журито обаче било впечатлено от българката. „Преди състезанието всяка от участничките имаше 5-минутно интервю с тях. Казаха, че е много смело да пропътувам толкова хиляди километри сама. Попитаха не ме ли е страх. А аз наистина се чувствах много самотна, тъй като и момичето, с което трябваше да бъда в една стая, се разболя и бях сама", разказва Савова. Единствената й мисъл тогава била, че иска семейството й да се гордее с нея.

Сега е амбицирана да спечели интернационалния конкурс. Ако това се случи, ще й бъде връчена и стипендия за актьорско майсторство или моделство в Манхатън, Ню Йорк, и ще участва в холивудска продукция. И ще има възможността да се занимава с благотворителност.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Пловдивчанка е втората най-красива тийнейджърка в света | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди