изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:23 EEST
РАБОТЕЩИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ НАЙ-ЧЕСТО СТРАДАТ ОТ БОЛЕСТИ НА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА    
ЗдравеБолестите на дихателната система са на първо място по брой случаи на заболявания сред работещите в Добричка област. Това сочи доклад на Регионалната здравна инсп екция, представен на заседание на Областния съвет по условия на труд. Болестите на дихателната система са следвани от заболявания на нервната система, остри вирусни инфекции, болести на пикочно-половата система и опорно-двигателния апарат.

 Данните сочат също, че онкологичните заболявания са довели до най-много загубени работни дни. Следват ги зяболяванията на дихателната и на нервната система.

Според анализа, намаляват често и дълго боледувалите лица сред заетите в областта. Основна причина за продължително отсъствие от работното място са злокачествените и доброкачествени новообразования, болести на храносмилателната, дихателната, ендокринната система. За сектора на съдебната система онкологичните заболявания са изместени от заплашващ аборт, а в обувната и шавашка промишленост, здравеопазване и образование  това са патологии при бременности и раждане.

В повечето фирми в областта са осъществени профилактични медицински прегледи и са извършени клинични изследвания. НДТ

 


Сходни връзки

РАБОТЕЩИТЕ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ НАЙ-ЧЕСТО СТРАДАТ ОТ БОЛЕСТИ НА ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди