изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:07 EEST
За кой ли път ловец уцели колега    
Лов и риболов Инцидент по време за лов се случи за кой ли път през последните месеци. Поредният нелеп случай бе край старозагорското село Могила, когато 40-годишен местен жител гръмна по грешка свой колега. Пострадалият е мъж на около 60 години от селото на име Тодор. Сакатлъкът станал, докато единият авджия се целел по излетяла от храстите патица. Стрелецът е закарал ранения в Спешната помощ в Стара Загора. За нещастие наместо патицата, уцелил Тодор и му отнесъл лицето. Сам стрелецът веднага натоварил пострадалия в колата си и го откарал в болница, няма опасност за живота му.

После станало ясно, че пострадалият е излязъл самостоятелно на лов. В същото време и на същото място се е била разгърнала ловна дружинка от съседното село Преславен. Именно от тази група е дошъл изстрелът, пратил Тодор в болница. Днес на мястото е имало следствена група, която е снела показания за обстоятелствата, довели до неприятния инцидент. В Преславен се коментира, че ловците от групата са пили само по кафе, преди да заминат. Двамата ловци са били на законен ловен излет с редовни документи за притежание на оръжие.

Междувременно от Изпълнителната агенция по горите съобщиха, че ще засилят мерките за сигурност на ловните дружинки. Причина за това станаха намножилите се инциденти в последно време – само от началото на тази година завършилите със смърт са 4. Преди пусиите задължително авджиите ще минават през дрегер. Всички ловджии ще трябва да бъдат със задължително сигнално облекло.

От началото на ноември миналата година досега има 81 нарушители, твърдят от агенцията. А най-честите нарушения са ловуване без документи. Според опитни ловци една от основните причини за черната серия от трагични инциденти е, че много колеги не спазват задължителното условие да не се мърда от пусията. Друга причина за трагичните инциденти е използването на сачми над 6 милиметра. Санкцията за такова нарушение е до 500 лв. В случай на повторно прегрешение в рамките на една година глобата варира от 3 000 до 5 000 лв./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

За кой ли път ловец уцели колега | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди