изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:23 EEST
Малчугани с брони протестират срещу закон пред НС    
Общество Малчугани с „рицарски брони" от картон прецапаха локвите пред НС в знак на протест срещу закона за предучилищното образование. На рицарските брони пише: „Всичко е толкова честно и просто, рибите си летят, а някои обратно виждат нещата и разбъркват света".

Припомняме, това не е първият подобен протест. Такъв имаше и през декември миналата година, когато десетки родители и младежи се събраха в градинката до Народното събрание. Причината и тогава беше желанието им да отпадне задължителното образование за деца от 4-годишна възраст, както и забраната за домашно или частно обучение.

Малките рицари днес бяха предвождани от родителите си. Десетина майки и бащи се събраха на протеста пред НС. „Децата имат право на глас в семейството", „Децата не са на държавата", „Държавата подпомага, не командва", „Училището е социална услуга, не диктатура"- тези лозунги издигнаха родителите пред законодателния орган.

„Това е един закон, който изключително грубо, абсолютно потъпква права и свободи на гражданите в Република България", заяви Орлин, горд баща на 4 деца. Според него законът отнема правото на хората да бъдат самостоятелни семейства и родители и родителите да решават кое е най-добро за децата.

„Тези хора извратиха думата демокрация", подчерта той, визирайки управниците. „Те тълкуват превратно демокрацията", смята още Орлин. Родителите искат да имат право на избор дали да изпратят детето на забавачка или не. Те се притесняват, че 4-годишните деца, вместо да си играят, ще трябва да седят на чинове и да учат.

Законът според Орлин налага тотална диктатура, терор над българските граждани. „Господ е дал родителите да вземат решенията за децата си, а не който и да е самозван експерт. Какъв експерт е госпожа Дамянова? Тя е завършила унгарска филология, не е семейна, няма педагогически стаж, тя ли е експертът", недоумява Орлин.

Той се опасява, че 4-годишните в задължителната забавачка ще бъдат подложени на промиване на мозъци. „Знаем в институциите на държавата какви философии битуват, какъв морал, какви хора излизат, всички ние живеем и знаем, че злото, което шества и триумфира в обществото е резултат и на това, което държавните образователни институции произвеждат", категоричен бе Орлин.

Някои родители все пак бяха по-меки в коментарите си и поясниха, че не са против детските градини.  http://news.ibox.bg

 


Сходни връзки

Малчугани с брони протестират срещу закон пред НС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди