изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:08 EEST
Георги Марков е обиден на Лютви Местан за изказването му, че няма демокрация    
Новини Срамна сцена, дивашка история. Така акад. Георги Марков коментира опита за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. “Лютви Местан си позволи да прехвърли всичко от болната глава на здравата – в България нямало демокрация, нямало права и свободи”, заяви той в предаването “Карбовски: Директно” на Нова телевизия.

“Как така един от най-охраняваните политици, как този активист на ДПС и то с криминално минало, как той тича през залата и изскача с пистолета?”, зачуди се историкът. Според него случката напомня много на атентата срещу Тодор Живков, при който той пада зад трибуната. Разликата е, че днешният инцидент се случи пред множество камери и пред очите на стотици хора.

Според Марков, целта на атентата е да се удари по новото ДПС – фракцията на Касим Дал, и пред Либералния интернационал да се докаже, че в България няма ред, сигурност. Особено в това смутно време преди изборите.

“Те вероятно ще искат и “Сините каски” да вкарат за изборите”, смята той.

“Аз като български интелектуален съм възмутен особено от думите на Лютви Местан. Не може той така да злепоставя България”, каза той по повод реакцията на Местан веднага след неуспешната стрелба.

“Този младеж трябва много да го пазят. Защото много често ги самоубиват”, предупреди Марков. Като гледал кадрите той започнал да се страхува за живота на Октай Еминмехмедов, защото му се сторило, че може да му счупят главата.

Марков, който е изследовател на атентатите в българската история, посочи, че обикновено атентаторите имат по два пистолета. Това е било преди 50-10 години, когато оръжията не били толкова усъвършенствани. “Това е една любителска работа. Засега е изгодно на тази политическа партия”, заяви Марков.

”Срамът на ДПС се лепна върху челото на България и ще има последици”, недоволства той.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Георги Марков е обиден на Лютви Местан за изказването му, че няма демокрация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди