изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:49 EEST
ДАНЧО ПЕТРОВ С МЕДАЛ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КРОС, МАРКОВ МАГАЗИН ГО ОБЛЕЧЕ С ИТАЛИАНСКИ КОСТЮМ    
СпортХора от много точки на планетата всекидневно подпомагат национала по лека атлетика от Добрич Йордан Петров, който живее при много тежки условия. Наши сънародници от Италия, Австрия, Франция, Съединените щати и Словакия са подпомогнали талантливия състезател с маратонки, шпайкове, екипи, лагери в чужбина, научихме от треньора му в клуб Добруджа-99 Николай Янков. Кашони с дрехи и храна са пристигнали от София и Стара Загора. Столичанин е осигурил витамини за възстановяване на стойност 500 лева.

Студенти от Варна са му купили костюм и вратовръзка, след което го довели до родния му град. Със съдействието на Кирил Николов – състезател по спортно ориентиране, и фирма СиВен Данчо е получил скъпи маркови маратонки и две якета, като едното е за по-студените месеци.  За първи път през живота си 23-годишният Йордан Петров е бил заведен на кино.

В откритата банкова сметка в помощ на спортиста постъпват средства, които в петък са били близо 200 лева. Има и преведени пари по 10 и 20 лева, като постъпленията и помощта, която до момента лекоатлетът получава, са от хора извън родния му град Добрич, с изключение на бизнесмен, който му осигури дърва за зимата. Припомняме, че вратарят на националния ни отбор по футбол Николай Михайлов ще подпомогне Данчо с годишна стипендия и всеки месец ще превежда суми, които ще му помогнат да живее и тренира нормално.

В същото време 130 състезатели са взели участие в благотворителен крос край софийското село Железница. Събраните близо 700 лева са дарени на Йордан Петров, съобщи организаторът на любителската верига от кросове Ранбг Илия Лазаров. Данчо също е взел участие и се е класирал трети в дистанцията на 13 км. Лазаров е дарил 300 лева, както и е поел пътните разходи на треньора и състезателя. „Решихме да организираме благотворителното състезание, защото познаваме Данчо още от началото на неговата спортна кариера. Той е много добър човек, амбициозен състезател, който с много труд достигна до призовите места в едни от най-тежките дисциплини в атлетиката", заяви Лазаров.

Междувременно собственик на ресторант в София е научил, че двамата ще бъдат в столицата за избор на костюм за бала и ги поканил. В МОЛ "Сердика" собственичката на верига магазини за мъжка мода Msuit Виолета Донкова е облякла национала за бала по последен писък на италианската мода. „Не за първи път помагаме благотворително. Радваме се, че имаме възможност да помогнем на Йордан Петров, като му пожелаваме да преследва своята мечта – да участва на олимпиадата в Рио. Той бързо избра костюма си. Ние му предложихме няколко модела, а на състезателя му бе необходимо не повече от 30 минути да избере с кой ще бъде на една от вечерите на абитуриентския бал”, каза Виолета Донкова. 

„Изключително много съм благодарен на всички хора, които се обадиха и ми помагат. Вече имам маратонки, спортни екипи, дрехи, храна, дърва за отопление. Онова, което ми липсва, е да си оправя дома, защото къщата, в която живеем с брат ми, може да се срути всеки момент", заяви Данчо Петров.  

 

ВЛЕЗТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК-ГРУПА "ДОБРУДЖАНЦИ"

 


Сходни връзки

ДАНЧО ПЕТРОВ С МЕДАЛ ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КРОС, МАРКОВ МАГАЗИН ГО ОБЛЕЧЕ С ИТАЛИАНСКИ КОСТЮМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди