изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:14 EEST
ПО 11 ПРОЕКТА ЩЕ РАБОТИ ТЕРВЕЛ ПРЕЗ ГОДИНАТА    
Новини По 11 европейски проекта ще работи през настоящата година община Тервел, съобщиха от кметството. Седем от тях са с фокус строителни дейности, а четири - свързани с младежки дейности, социални услуги и заетост. Общо за строителни дейности общината ще ползва 22 684 000 лв. по вече одобрени проекти от Европейски фондове – 15 000 000 лв. за ВиК-инфраструктура в Тервел по оперативна програма „Околна Среда”, 1 000 000 лв. за

медицинския център по ОП „Регионално развитие” и 6 684 000 лева по общо 5 проекта по Програма за развитие на селските райони – 2 по мярка 321 и 3 в МИГ "Тервел-Крушари". Допълнително е осигурено финансиране от фонд „Козлодуй” за саниране на читалищната сграда в Тервел. Отново извън ангажиментите, които общината има по своите проекти, през 2013 г. тя трябва да проведе процедура за избор на изпълнител и да започне да строи претоварната станция в Тервел към бъдещото регионално депо в Добрич.

Проектите за заетост, социални и младежки дейности са общо 4 – три по ОП „Развитие на човешките ресурси” и 1 от фонд „Социална закрила”.

През 2013 ще се подготвят още 4 проекта за кандидатстване в МИГ "Тервел–Крушари" и 1 за заетост. Допълнително всички обществени поръчки за строителство включват ангажимент към избрания изпълнител за назначаване на безработни лица от общината, които да участват в изпълнението на обектите.

Бюджетната рамка за 2013 г.  е 8 963 116 лв., което е със 117 942 лв. повече от разходваните през 2012 г. средства. Значително е увеличението на средствата за издръжка на  училищата през 2013 спрямо 2012 г. Намаляват средствата за заплати на детска ясла, както и за издръжка на здравни кабинети в училищата и детските градини.

Към края на 2012 г. общината не ползва кредити за финансиране на временен недостиг от средства  за разплащания по проекти. През годината бе ползван такъв за  плащания по инфраструктурни проекти, като след  верифицирането на разходите кредитът бе погасен. През 2013 година се планира ползване на кредит от фонд "Флаг" за плащания по ОП "Околна среда”.

За да се управлява правилно приходната част на бюджета се прави се инвентаризация на общинското имущество и в програмата за управление на общинската собственост се включват допълнителни площи земеделски земи за отдаване под наем, обясни зам.-кметът Дияна Илиева. Друга мярка за увеличаване на приходите е продължаването на започналите през 2012 г. мерки за повишаване на събираемостта на местните данъци посредством участието на кметовете на населените места. Разработен е и проект за изменение на Наредбата за цени на услуги, администрирани от община Тервел. Предвижда се актуализация на предлаганите административни и технически услуги от общината, като таксите се приравняват на средното ниво на същите в други общини със сходни демографски и географски характеристики. Планира се новите такси да станат факт от 1 март. Специално внимание е обърнато на новата възможност за узаконяване на строежи, която трябва да започне през 2013 г. и да приключи през 2014 г. НДТ

 


Сходни връзки

ПО 11 ПРОЕКТА ЩЕ РАБОТИ ТЕРВЕЛ ПРЕЗ ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди