изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:44 EEST
НЕМСКИ СЪД ГЛОБИ НАШЕНЕЦ, РАБОТИЛ НЕЗАКОННО В ГЕРМАНИЯ    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич е изискал допълнителни доказателства по дело за признаване на финансова санкция на нелегално работил в Германия нашенец от федералната служба „Правосъдие” на Германия. Немските власти са поискали признаване на финансова санкция, наложена на български гражданин за административно нарушение.

Те искат 47-годишният Иван М. С. от село Жегларци да бъде осъден да заплати общо 392,50 EUR на германската страна. От тях 250 EUR са глоба, която му е наложена от Главна митническа служба в Розенхайм за това, че е работил незаконно. Останалата част са разходи за административното производство срещу него. Според представените документи, при извършване на проверка по германския Закона за работа на черно и незаконната заетост, Иван С. е бил намерен на 7 юли 2011 г. да работи във фирма на територията на Бад Аделхолцен, провинция Бавария. Той е декларирал, че има самостоятелен бизнес и е представил регистрация за занаятчийска дейност. Предвид това не се нуждаел от разрешително, за да работи там. Проверката обаче показала, че той има наемни трудови отношения с фирма от Хамбург и се явява наемно лице, за което е необходимо разрешително за работа. Нашенецът не е притежавал, нито е бил подал молба за получаване на такова. Незаконната заетост продължила малко повече от два месеца.  С решение от 1 септември 2011 г. Главната митническа служба в Розенхайм го санкционирала с глоба от 250 EUR.

Иван С. обяснил пред Окръжен съд, че е бил заловен да работи без разрешение във фирма край Мюнхен, след което се върнал в България. Той не знаел за воденото срещу него административно производство, но е получил две съобщения за наложената му глоба.

Окръжните магистрати са установили разминавания в представените от Федералната служба на Германия документи и личните данни на 47-годишния. Затова са разпоредили да бъдат изискани от германските компетентни власти доказателства, че лицето, срещу което е издадено Удостоверението е Иван С., да изпратят превод на български език на решението на Главната митническа служба на Розенхайм, както и да обяснят на какво се дължат констатираните несъответствия в посочените от тях лични данни на българския гражданин и неговите лични документи. Поискана е и справка от служба ГРАО. НДТ

 


Сходни връзки

НЕМСКИ СЪД ГЛОБИ НАШЕНЕЦ, РАБОТИЛ НЕЗАКОННО В ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди