изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:01 EEST
Общините Русе и Пловдив получиха имоти от държавата    
НовиниПравителството прехвърли на община Русе бивш имот на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, намиращ се в кв. „Образцов чифлик” в града. Теренът от 41,6 дка е застроен с три сгради за транспорт. В него се намират стоманобетонов водоем и ж. п. клонове.

 Целта на местната власт е да използва имота за изграждане на логистичен и високотехнологичен център, в който ще се извършват транспортни, спедиторски и дистрибуционни дейности. С реализацията на проекта ще се създадат условия за привличане на чуждестранни инвестиции в областта на транспорта, спедицията и леката промишленост, което от своя страна ще спомогне за откриване на нови работни места в града.
Община Пловдив ще стопанисва т. нар. къща „Недкович” в града, реши правителството. Имотът се намира в централната част на Пловдив и е с площ 537 кв. м заедно с построените три сгради за култура и изкуство. Къщата представлява голям интерес за гости както от страната, така и от чужбина. Предоставянето на управлението на местната власт се прави, тъй като за опазването, поддръжката и управлението й общината отделя ежегодно средства.
С друго решение правителството отне, поради отпаднала нужда, от Държавен фонд „Земеделие” имот – публична държавна собственост, и го предостави за управление на областния управител на Ямбол. Имотът се намира на ул. „Мир” №32 в града и представлява комплекс за образование.
На заседанието си кабинетът промени статута на военни имоти в областите Велико Търново, Пловдив, София и Хасково от публична в частна държавна собственост. Имотите са с отпаднала необходимост за Българската армия. С оглед на досегашното им предназначение – складове, стопанство, летище, те могат да бъдат използвани за стопански цели.
Имотът във Велико Търново е на ул. „Беляковско шосе” №11. Площта му е 8848 кв. м и е застроен с три сгради. В Пловдивска област ще бъде променен статутът на два имота в местността „Капсида” край с. Куклен. Тяхната обща площ е 100 дка. Застроени са с 27 сгради. Два са и имотите в София – този в кв. „Челопечене” се състои от 16 сгради с обща площ 2611 кв. м, а вторият представлява 17 дка в ж. к. „Младост 3”. Имотът в Хасковска област се намира в землището на с. Узунджово и е от 2661 дка, вкл. 80 сгради, бетонови писти за излитане и кацане и пътеки за рулиране.
За частна държавна собственост бяха обявени и горски терени с площ 5 дка в местността „Трошана” край Велико Търново. До момента терените са стопанисвани от ДП „Северноцентрално държавно предприятие”. След нормативни промени те са изгубили статута си на публична държавна собственост съгласно Закона за горите.

 


Сходни връзки

Общините Русе и Пловдив получиха имоти от държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди