изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 01:17 EEST
Трагедия с мажоретка от тържество на Обама    
По света15-годишно момиче, което участвало като мажоретка в тържествата при полагането на клетва на президента Барак Обама, бе убито в парк в Чикаго, отстоящ на 2 км от дома на президента в квартала Саут Сайд, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Хадая Пендълтън и нейни приятели се били скрили под навес от дъжда в парка във вторник следобед, когато мъж прескочил оградата, открил огън по групичката и избягал с бял Нисан. Хадая била простреляна в гърба, докато се опитвала да побегне.

Според полицията нито тя, нито някой от приятелите й има криминално досие и вероятно престъпникът се е припознал, смятайки, че конкуренти са навлезли в територия, контролирана от неговата банда.

Престрелки между враждуващи банди са нещо обичайно в мегаполиса, отбелязва АП. Това 42-ро поред убийство бележи най-кървавия януари в Чикаго от над десет години насам. Миналата 2012 година постави мрачен рекорд с над 500 убийства - нещо, което градът не помни от 2008 г.

Трагедията се разигра в момент, когато Обама се бори за въвеждане на по-строг контрол върху личното оръжие след масовото убийство на деца в начално училище в Кънектикът през декември - инициатива, срещаща твърд отпор на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия и нейните съюзници в Конгреса.

Междувременно един човек загина, а четирима са ранени при стрелба в административна сграда във Финикс, щата Аризона, предаде АФП, цитирана от "Фокус".
Полицията издирва стрелеца, идентифициран като Артър Дъглас Хармън на 70 години.

http://dnes.dir.bg

ВСИЧКО НА ТЕМА МАЖОРЕТКИ

 


Сходни връзки

Трагедия с мажоретка от тържество на Обама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди